Na čelo gradske uprave u Valjevu postavljen - Šapčanin

13.01.2021

12:58

0

Gradsko veće je za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave postavilo Nebojšu Petronića

Na čelo gradske uprave u Valjevu postavljen - Šapčanin
Copyright Youtube printscreen

Krajem prošle godine, Jelica Panjković Tešić podnela je, iz ličnih razloga, ostavku na mesto načelnice Gradske uprave Valjeva.

Neposredno pre toga njena zamenica Dagana Đenić otišla je u penziju.

Gradsko veće je ubrzo, 4. januara, donelo odluku da za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave postavi Nebojšu Petronića (46), pravnika i ništa ne bi bilo neobično, da on nije iz Šapca. Gradsko veće je saopštilo da je Petronić postavljen za vršioca dužnosti na najduže tri meseca, a Gradska uprava će u međuvremenu raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika.

Obrazlažući odluku da za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave bude postavljen čovek koji nije iz Valjeva, gradonačelnik Lazar Gojković je izjavio da su obavljeni razgovori sa nekoliko kandidata, ali da „nije bilo obostrane želje za saradnjom”, pa je potraženo rešenje van grada na Kolubari, piše Politika.

pročitajte još

– Nebojša Petronić je obavljao funkciju načelnika Opštinske uprave u Vladimircima i bio je pomoćnik predsednika opštine u Bogatiću. Radio je u sudu u Šapcu. U pitanju je čovek sa velikim iskustvom i siguran sam da će ovaj posao obavljati na najbolji mogući način, izjavio je gradonačelnik Gojković.

Prema informacijama koje prenose valjevski mediji, Nebojša Petronić je na mesto čelnika valjevske uprave došao sa mesta saradnika za normativno imovinske poslove u Opštinskoj upravi “Vladimirci”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike