Država će pomoći da se dovrši crkva u Šumaricama

22.01.2021

16:16 >> 20:00

0

Autor: M. I.

Vučić je dodao da je veoma važno da se, uz povećanje plata i penzija, i drugih stvari u ekonomiji, razvija i duhovnost

Država će pomoći da se dovrši crkva u Šumaricama
Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posete Crkvi svetih novomučenika kragujevačkih u Šumaricama da će država pomoći da se ona završi i da je država već započele pripreme za obeležavanje 80. godišnjice, 21. oktobra, od od streljanja više od 2.000 Kragujevčana od strane okupatora u Drugom svetskom ratu.

Vučić je istakao da Srbija nikada neće zaboraviti takve zločine i da će se uvek sećati onih koji su pomogli da se dođe do slobode:

– Onih, koji su poginuli jer su bili krivi zbog toga što nisu bili na strani okupatora – rekao je Vučić i dodao da narodi koji nemaju prošlost i ne umeju da se sećaju ne zaslužuju ni budućnost.

Ističe da je zato važno za naš narod da se razvija kultura sećanja i da je veoma zahvalan episkopu šumadijskom Jovanu, za čije vreme je podignuto čak 85 novih crkava, od ukupno 380 u Šumadiji.

Pročitajte još:

Vučić je dodao da je veoma važno da se, uz povećanje plata i penzija, i drugih stvari u ekonomiji, razvija i duhovnost.

– Bez duhovnosti i sjedinjivanja nacionalnog i duhovnog, ne možemo da postignemo velike rezultate – poručio je Vučić.

Vladika Jovan kaže da je veoma srećan što je dočekao predsednika i da je njegova poseta veliki dar i blagoslov.

– Najavio je da će pomoći da se ovo zdanje dovrši – rekao je on i dodao da će se tako i sačuvati od zaborava strašni zločin počinjen u Šumaricama.

– Narod koji nije svestan prošlosti, nije dostojan ni sadašnjosti ni budućniosti. Ovo je blagosloven dan i ući će u istoriju eparhije Šumadijske i Šumadije da je jedan predsednik iz ljubavi došao da pogomone da ovo dovrsismo – rekao je vladika.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug