Srbija posvećena zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina

09.02.2021

12:56 >> 13:05

0

Srbija je uvek bila otvorena za savete i podršku različitih međunarodnih organizacija

Srbija posvećena zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina
Copyright mfa.gov.rs

Srbija je duboko posvećena zaštiti i unapređenju prava pripadnika nacionalnih manjina koji žive na njenoj teritoriji, rekao je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u razgovoru video-linkom sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim.

Selaković je naveo da naša zemlja primenjuje jedan od najprogresivnijih zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina i da se konstantno radi na unapređenju institucionalnog i pravnog okvira, te na njegovoj implementaciji, saopštilo je Ministarstvo.

pročitajte još

Dodao je i da je Srbija uvek bila otvorena za savete i podršku različitih međunarodnih organizacija, ali i spremna da podeli svoja bogata iskustva u zaštiti manjinskih prava.

Šef srpske diplomatije je ocenio kao iznenađujuće agresivnu kampanju pojedinih albanskih političara kojima je cilj internacionalizacija pitanja navodnog ugrožavanja albanske nacionalne manjine u Srbiji.

On je rekao da državni organi sprovode nepristrasno pozitivne zakonske propise prema svim građanima na svojoj teritoriji, nezavisno od njihove nacionalne, verske ili druge pripadnosti i da će tako biti i dalje.

Tokom današnjeg razgovora ministar je sagovornika informisao i o statusu i položaju srpskog naroda u zemljama regiona i zatražio je od visokog komesara Abdrahmanova da ovo pitanje drži visoko na svojoj agendi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike