Poslanik u srpskom parlamentu postavio pitanje na albanskom jeziku, reagovao Dačić

09.02.2021

10:10 >> 15:39

0

Autor: A. B.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da poslanici imaju pravo da postavljaju pitanja na maternjem jeziku i da takođe dobijaju pisana dokumenta n

Poslanik u srpskom parlamentu postavio pitanje na albanskom jeziku, reagovao Dačić
Copyright TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Šaip Kamberi postavio je danas poslaničko pitanje na albanskom jeziku i dodao da će ga u toku dana prevesti i dostaviti sekretarijatu skupštine.

– Malo jesam zakasnio sa prijavom, ali ću u toku dana prevesti tekst i dostaviti ga sekretarijatu – rekao je Kamberi u parlamentu, u danu kada poslanici postavljaju pitanja.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da poslanici imaju pravo da postavljaju pitanja na maternjem jeziku i da takođe dobijaju pisana dokumenta na maternjem jeziku.

Šaip Kamberi, parlament.gov.rs

– Jedino vas molim da se to najavi na vreme da bismo obezbedili prevodioce. U ovom trenutku nemamo prevodica, pa vam skrećem pažnju – rekao je Dačić, na šta je Kamberi odgovorio da su u parlamentu potrebna samo dva prevodica, za mađarski i albanski, i da bi bilo dobro da oni budu stalno prisutni.

Dačić je nekoliko puta opomenuo poslanike da ne ometaju izlaganje poslanika Kamberija.

– Mi smo ovde poslanici Skupštine Srbije koja je donela Zakon o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina. Molim vas da poštujete to pravo. Nisam siguran da se to pravo poštuje svuda, ali mi ćemo ga poštovati – rekao je Dačić.

Pročitajte još:

Kamberi je kazao da mu nije žao što ga poslanici ne razumeju kada govori albanski, već srpski koji, kako kaže, dobro govori.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike