Predsednik Vučić razgovarao sa Henrijem Kisindžerom (FOTO)

10.02.2021

16:38 >> 18:33

0

Autor: A. B.

U objavi je i fotografija sa onlajn sastanka

Predsednik Vučić razgovarao sa Henrijem Kisindžerom (FOTO)
Copyright Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video konferencije sa bivšim američkim državnim sekretarom Henrijem Kisindžerom.

– Imao sam izuzetnu čast da učestvujem na ekskluzivnoj zatvorenoj sesiji, sa bivšim americkim državnim sekretarom i bivšim savetnikom za nacionalnu bezbednost, Henrijem Kisindžerom – napisao je Vučić na Instagram profilu “Budućnostsrbijeav”.

Kako je naveo, razgovor je održan u organizaciji neprofitne fondacije World minds espresso, koja se bavi povezivanjem nauke, biznisa i zajednica.

Pročitajte još:

U postu je objavljena i fotografija sa onlajn sastanka.

Henri Kisindžer je imao veliki uticaj u američkoj politici između 1969. i 1977 godine, dok je bio na poziciji državnog sekretara. Bio je zagovornik realne politike u međunarodnim odnosima (nem. Realpolitik).

Bitno je doprineo popuštanju zategnutosti u odnosima SAD sa Sovjetskim Savezom i Kinom tokom 1970-ih, i smirivanju izraelsko-arapskih tenzija. Kada je počeo građanski rat u Jugoslaviji u američkim medijima kritikovao je stav SAD o priznavanju Bosne i Hercegovine smatrajući taj stav apsurdnim.

Apelovao je na zapadne zvaničnike da se “ne mešaju u rat između Srba i Hrvata jer je istorija duga i da oni treba sami da se dogovore”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike