Premijerka u Orašcu na obeležavanju Dana državnosti: "Glas Srbije se poštuje u međunarodnoj areni" (FOTO)

15.02.2021

11:59 >> 15:30

0

Autor: A. B.

Ana Brnabić položila je venac kod spomenika voždu Karađorđu

Premijerka u Orašcu na obeležavanju Dana državnosti: "Glas Srbije se poštuje u međunarodnoj areni" (FOTO)
Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovale su svečanoj državnoj ceremoniji obeležavanja Dana državnosti Srbije u Orašcu.

Ceremonija je počela pomenom koji služi episkop šumadijski Jovan, a takođe su prisustvovali ministri u Vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora i Vojske Srbije.

Premijerka Ana Brnabić položila je venac kod spomenika voždu Karađorđu i govorila na svečanoj ceremoniji proslave Sretenja.

– Država Srbija i njeni građani dokazuku da plamen Sretenja nastavlja d abukti u srcima Srba. Ona iskra upaljena ustankom iz 1804. godine i razbuktana ustavom iz 1835. godine i dalje bukti.

Premijerka se obratila prisutnima sledećim rečima:

– Srbija visoko vrednuje svoju tradiciju i neprekidno brine o svojim građanima. Srbija je država o kojoj se priča da je predvodnik u očuvanju javnog zdravlja. Svakoga dana doprinosimo sve jačem, sve stabilnijem i sve povezanijem u regionu. Glas današnje Srbije se poštuje u međuarodnoj areni. Naša Srbija svakim danom postaje sve jača i sve bolje mesto za život – rekla je Brnabić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike