Vulin ekskluzivno otkrio: "Dokazali smo da je bilo nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije i njegove porodice"

16.02.2021

19:55 >> 20:43

0

Ministar policije je rekao da je za ovu borbu pre svega zaslužan predsednik Srbije i kaže da bi napad na njega Srbiju povukao u haos i nestabilnost

Vulin ekskluzivno otkrio: "Dokazali smo da je bilo nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije i njegove porodice"
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić/Pixabay

Ministar policije Aleksandar Vulin gostuje kod Srđana Predojevića na TV vesti je ekskluzivno govorio o tome ko je sve bio meta organizovanog kriminala u Srbiji.

Vulin je rekao da je za ovu borbu pre svega zaslužan predsednik Srbije i kaže da bi napad na njega Srbiju povukao u haos i nestabilnost.

Kako kaže, saznali su da je veoma moguće da Vučić može biti fizički ugrožen na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji.

“Veoma je prostran prostor i lako je doći do njega ukoliko neko ima zlu nameru”, rekao je Vulin.

Kako kaže, savetovao ga je da te veče ne izlazi ili da se odloži manifestacija.

“Svako od nas se radovao toj manifestaciji ali su postojale operativne informacije da mu život može biti ugrožen, ali on nije hteo da se to odlaže. On nas je poslao da podignemo bezbednost na najivši nivo i da se nadamo da će to biti dovoljno”, rekao je Vulin.

Kako kaže, opasnost kada je u pitanju predsednik Vučić nije prošla.

Komentarišući to kako region reaguje na ovu borbu, ističe da kriminal ne poznaje granice i da oni sarađuju.

Moramo prvo da rešimo Eleza

“Darko Elez i Belivuk MIljković jesu povezani slučajevi, oni su planirali da osnuju savezništvo i to bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da rešimo Eleza, njegov kriminalni klan, a zatim i Belivuk klan. Oni nisu smeni da budu u isto vreme na istom prostoru”, rekao je Vulin.

Kako kaže, Zvicer je takođe ozbiljan kriminalac za koga se smatra da prati kretanje droge za Kavački klan.

24sedam

“Sve što je pokrenuto mora da ima logičan sudski završetak. Sklonjeni su glavni akteri, ali ove kriminalne mreže su i dalje predmet naših ogleda”, rekao je Vulin.

Ministar ističe da policija prikupi ono što smatra dokazima, zatim to poredaje nadležnom tužiocu koji odlučuje da li imamo predmet ili ne…

“Policija i BIA su tu da pitaju, saznaju i da predlože”, kaže Vulin.

Kako kaže, saradnja MUP-a i BIA je krucijalna i daje rezultate. Ističe da svi rade zajedno i da su i u trenutku hapšenja svi bili zajedno, kao i da su o svakom koraku obaveštavali predsednika Vučića.

Ministar je komentarisao i pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici i rekao da smatra da to što nema još uvek odgovora na to ne bi smelo da prođe tek tako.

Pročitajte još:

Prisluškivanje predsednika Vučića

Vulin je komentarišući prisluškivanje predsednika Vučića i njegove porodice, rekao da su dokazi prikupljeni i da su predati tužiocu.

“Dokazali smo da je bilo nelegalnog prisluškivanja. Predali smo sve dokaze, sve što smatramo dokazima. A tužilac ima apsolutno pravo da odluči i traži da mu se eventualno nešto dopuni i da se još neko sasluša”, rekao je Vulin.

Vulin kaže da svaki grad u Srbiji ima pravo da bude bezbedan i siguran. On ističe da organizovanog kriminala ne može biti bez zaštite nekoga ko je važan u državnom aparatu.

“Njih je uvek bilo i uvek će ih i biti, ali je pitanje samo na kom su mestu i to ćemo istražiti”, rekao je Vulin i rekao da će svako ko ima kontakt sa kriminalcem, ne prijavljeni kontakt, biti kažnjen.

Kako kaže, svaka informacija mora da bude dokumentovana, kao i izvor, a kako kaže, ako je izvor zaštićen, takođe se zna ko može time da se bavi i kako.

Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Vulin je rekao da smo sada, nakon hapšenja ovog klana dosta bezbediji, ali i istakao da je Srbija statistički bezbedna zemlja.

Bez komentara na premijerkinu najavu novih hapšenja

Ministar unutrašnjih posova Srbije Aleksandar Vulin nije želeo da komentariše današnju najavu premijerke Ane Brnabić da se u slučaju hapšenja grupe Veljka Belivuka mogu očekivati velika iznenađenja narednih dana.

“Sve što je pokrenuto, mora da ima svoj sudski završetak. Istraga još uvek traje. Mi smo sklonili glavne aktere ovog kriminalnog klana, ali njihova kriminalna mreža je i dalje predmet naših obrada. Mi gotovo svakodnenvno hapsimo razne ljude. U svakom pretresu otkrijete neki novi dokaz koji vas dovede do još nekoga”, rekao je Vulin večeras na TV Vesti.

On nije hteo da komentariše ni medijske spekulacije o ulozi bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović u delovanjmn ove kriminalne grupe.

“Postoje istrage koje vodi unutrašnja kontrola, i ona se odnosi na pripadnike MUP-a. Kakvi će biti rezultati te istrage, saznaćete kada tužilaštvo bude formulisalio slučaj. Ne ranije. Pretpostavljam da mislite na ono što su pokušali da predstave kao aferu, a zapravo nije afera već ja sad slobodno mogu da kažem dokazano ilegalno prisluškivanje Aleksandra Vučića i njegove porodice”, naveo je Vulin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike