Ministarka Mihajlović: Kurti da ne drži lekcije ako Priština želi dijalog

17.02.2021

15:20

0

Beograd se pokazao, ističe Mihajlovićeva, kao konstruktivan partner u dijalogu, koji je uvek spreman i da razgovara i da na svaki nacin doprinese stabilnosti

Ministarka Mihajlović: Kurti da ne drži lekcije ako Priština želi dijalog
Copyright srbija.gov.rs

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović rekla je danas da lider Pokreta samoopredeljenja Aljbin Kurti strašno greši ako misli da je deljenje lekcija Srbiji o tome kakvu politiku, posebno spoljnu, treba da vodi, način da se postigne bilo kakav rezultat u dijalogu Beograda i Prištine.

-Srbija ni ranije nije popuštala pred pretnjama i ucenama, a Kurti svakako nije neko ko bi trebalo da Srbiji deli lekcije, posebno ako se setimo koliko je napora Srbija uložila da održi dijalog u životu, uz svu neodgovornost koju su pokazivali prištinski pregovarači, stalnu brigu za bezbednost Srba na KiM, kao i uzurpiranje i otimanje energetskih resursa i mineralnih bogatstava Republike Srbije, kaže Mihajlović u saopštenju.

pročitajte još

Beograd se pokazao, ističe Mihajlović, kao konstruktivan partner u dijalogu, koji je uvek spreman i da razgovara i da na svaki nacin doprinese stabilnosti regiona.

Nažalost, izgleda da nemaju svi takve želje i zbog toga iznova traže izgovore da dijalog uspore i otežaju, dodaje Mihajlović.

Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje koje je osvojilo najviše glasova na vanrednim parlamentarnim izborima, izjavio je da je spreman na dijalog sa Beogradom u kome će ljudi imati koristi, ali da nije prihvatljivo da se uđe u dijalog u kome se očekuje da se Srbiji nadoknadi gubitak Kosova za vreme Miloševića.

-Mislim da bi trebalo da se odmaknu od Ruske Federacije i Kine i da pokušaju da to urade što brže. Moraju se osloboditi Kosova. Oslobodili smo Kosovo od Srbije. Mislim da bi Srbija trebalo da se oslobodi Kosova, rekao je Kurti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike