Brnabićeva: Cilj nam je da se novinari osećaju bezbedno dok rade

22.02.2021

11:30 >> 12:12

0

Prema njenim rečima, nova vlada posvećuje pažnju vladavini prava koliko je to činila prilikom prvog mandata, kada je reč o digitalizaciji i obrazovanju

Brnabićeva: Cilj nam je da se novinari osećaju bezbedno dok rade
Copyright pixabay

Premijerka Srbije Ana Brnabić podsetila je danas da su, kada je reč o medijskoj strategiji, formirane dve radne grupe – jedna za praćenje implementacije Strategije i jedna za zaštitu i bezbednost novinara – ističući da je cilj da za novinare Srbija bude bezbedno okruženje za rad.

Brnabićeva je tokom onlajn dijaloga sa članovima Nacionalnog konventa o EU, na kojem su teme poglavlja 23 i 24, navela da se sa tom radnom grupom sastaje jednom mesečno i najavila da će sledeći sastanak biti 26. februara.

Istakla je da su za sada izdvojene tri važne teme u ovom trenutku.

To su otvaranje SOS linije za sve predstavnike medija na koje će moći da prijave uvrede i pretnje, zatim portal na kojem će biti informacije o toj problematici i treća da se sa Zaštitnikom građana napravi jedna jedinstvena lista pretnji i uvreda medijima.

Pročitajte još

Jedinstvena lista pretnji i uvreda značiće da ne bismo, kao što je, kako kaže, slučaj trenutno, imali nekoliko tih listi koje se razlikuju po broju pretnji.

– Na zvaničnoj listi imali bismo jedan broj, svi bismo znali o čemu pričamo i mogli bismo zajedno da gledamo kako da rešavamo slučaj po slučaj. To je jedini način da unapredimo ovu oblast – kazala je premijerka.

Posebni fokus današnjeg dijaloga su pitanja medijske strategije, ustavne promene i borba protiv korupcije, a Brnabićeva je istakla da je vladavina prava jedan od tri osnovna prioriteta novog mandata Vlade i njenog ličnog fokusa.

Prema njenim rečima, nova vlada posvećuje pažnju vladavini prava koliko je to činila prilikom prvog mandata kada je reč o digitalizaciji i obrazovanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike