Ministarstvo presudilo - odbačen zahtev Branislava Lečića da bude predsednik DS! (FOTO)

22.02.2021

12:41 >> 13:01

0

Lečić je 5. oktobra poslao prijavu za upis promene podataka u registar političkih stranaka kojom je traženo da se izvrši upis podataka za novog zastupnika

Ministarstvo presudilo - odbačen zahtev Branislava Lečića da bude predsednik DS! (FOTO)
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Saga o tome ko je predsednik Demokratske stranke traje mesecima.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik Demokratske stranke (DS).

Kako se navodi u dokumentu u koje je Tanjug imao uvid, rešenje koje je donelo ministarstvo o odbacivanju prijave je konačno u upravnom postupku, a protiv njega se tužbom može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Beogradu u roku od 30 dana od dana dostavljanja rešenja.

Lečić je 5. oktobra poslao prijavu za upis promene podataka u registar političkih stranaka kojom je traženo da se izvrši upis podataka za novog zastupnika DS-a.

To znači da predsednik DS-a ostaje Zoran Lutovac.

Procedura upisa

U Registru političkih stranaka, ažuriranom 1. oktobra 2020, navodi se da je Lutovac zastupnik DS-a, a kao sedište stranke navodi se Nušićeva 6, Beograd. U taj registar trenutno su upisane 123 stranke. Prema pravilima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, „prijavu za upis u Registar podnosi lice ovlašćeno za podnošenje prijave za upis u Registar“, a Ministarstvo je „dužno da donese rešenje o upisu političke stranke u Registar u roku od 30 dana od dana predaje uredne prijave za upis.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike