Odalović: Priština da otvori arhive tzv. OVK da se sazna šta je sa nestalima

08.03.2021

11:24

0

Autor: I.K.

Najveći broj njih je brutalno likvidiran i postavlja se pitanje gde su tela, poručuje generalni sekretar Skupštine Srbije

Odalović: Priština da otvori arhive tzv. OVK da se sazna šta je sa nestalima
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da Beograd od međunarodne zajednice traži arhive i da natera Prištinu da otvori arhive tzv. OVK, kako bi se videlo šta je sa nestalima.

On je za RTS rekao da se ti ljudi nisu izgubili u šumi, već su kidnapovani, najveći broj njih je brutalno likvidiran i postavlja se pitanje gde su tela.

pročitajte još

Istakao je da se Beograd krajnje odgovorno odnosi prema tome i da je spreman da rešava sudbinu nestalih.

Odalović je naveo da su pre dva dana u Brestoviku kod Peći ponovo sahranjeni posmrtni ostaci Ranka Grujića, koji je poginuo od NATO bombi. Grujić je sahranjen za vreme rata, a njegov grob je 1999. godine raskopan i telo odneto, i dodao da to nije jedini slučaj gde su grobovi skrnavljeni.

“Ranko je u NATO agresiji poginuo, sahranjen je dostojanstveno, iskopan je grob, nismo našli izveštaj koji bi nas uputio gde je telo bačeno”, rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, kasnije su na pećkom grobu pronađeni ostaci, jer je rađena neka sanacija i uzimanjem uzoraka došlo se do DNK potvrde da je reč o Ranku Grujiću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi