Knežević: Krivokapić je u Ambasadi SAD više nego u kući, prvi je napustio koaliciju kad je postao premijer

15.03.2021

21:21 >> 08:53

0

Nejasno je s toga šta se sa Davidovićem desilo uoči izbora u Nikšiću

Knežević: Krivokapić je u Ambasadi SAD više nego u kući, prvi je napustio koaliciju kad je postao premijer
Copyright TV Pink printscreen

Optužbe koje je na račun Srbije i predsednika Vučića izneo Miodrag Daka Davidović, da je srpski predsednik odgovoran za pokušaj atentata na njega u beogradskom hotelu “Kraun plaza”, besprizorna su kampanja i neistina, što je vladika Joanikije demantovao, rekao je večeras jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Gostujući u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink, Knežević je rekao da ne zna odakle takav preokret kod Davidovića, s obzirom na to da je Srbija kupila od njega objekat u kojem se sada nalazi Srpska kuća za 3,6 miliona evra.

Dakle, kaže Knežević, na Davidovića je iz Srbije mogao biti “pokušan atentat samo milionima evra”.

Istakao je da su optužbe i neistine na račun Srbije i predsednika Vučića iznosili podjednako DPS i premijer Zdravko Krivokapić, pokušavajući da građane ubede da zvanični Beograd želi da potčini Crnu Goru, a da je Demokratski front u svemu tome “izvođač radova”.

Podsetio je da je Krivokapić, kada je postao premijer prvi napustio koaliciju, čiji je nosilac liste bio na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine, i sada se u Nikšiću priklonio Demokratskoj Crnoj Gori.

Koaliciju koju predvodi Demokratski front na izborima u Nikšiću napadali su kaže, podjednako i DPS i Krivokapić, i dodao da pritom ne misli na Davidovića.

-Srbija je ubila Davidovića, ali milionima evra. Davidović je u Beogradu imao dobrovoljni azil, mediji su ga proglašavali za lidera opozicije u Crnoj Gori, ovde (Beogradu) je izgradio poslovnu imperiju, rekao je Knežević i dodao da je vladika Joanikije, koji je bio u društvu Davidovića kada je na njega pokušan atentat, to demantovao.

Nejasno je s toga šta se sa Davidovićem desilo uoči izbora u Nikšiću.

Podsetio je da je povodom optužbi na račun predsednika Vučića, Davdović pozvan u Beograd da da izjavu i iznese dokaze za svoje tvrdnje.

-Ja ga ohrabrujem u tome da dođe u Beograd i to objasni, rekao je Knežević.

Upitan kako komentariše to što ga nazivaju Vučićevim čovekom, Knežević kaže da je on prijatelj srpskog predsednika.

-Milije mi je da budem Vučićev čovek, nego čovek čistačice u američkoj Ambasadi, rekao je Knežević, koji je prethodno rekao “da je Krivokapić češće u ambasadi SAD nego u svojoj kući”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike