Varhelji poručio iz Brisela: "Dijalog sa Beogradom od ključnog značaja za Kurtijevu vladu!"

25.03.2021

12:53

0

Autor: J.B.O.

Kazao je i da EU očekuje da će se naredni sastanak na visokom nivou, u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, održati u razumnom roku

Varhelji poručio iz Brisela: "Dijalog sa Beogradom od ključnog značaja za Kurtijevu vladu!"
Copyright Oliver Varhelji/Foto: Profimedia

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji poručio je danas da je nastavak dijaloga sa Beogradom od ključnog značaja za novu vladu Kosova, na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

– Nastavak dijaloga je od ključnog značaja za građane Kosova, ali i za građane Srbije i za njihovu evropsku perspektivu – izjavio je Varhelji na plenarnoj sednici EP uoči glasanja o izveštaju o Srbiji.

Kazao je i da EU očekuje da će se naredni sastanak na visokom nivou, u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, održati u razumnom roku.

Evropski parlament održao je danas zajedničku raspravu o izveštajima o napretku Srbije, Albanije, Severne Makedonije i Kosova za period 2019-2020.

Da podsetimo, Aljbin Kurti je juče izjavio da neće voditi dijalog u kome će se insistirati na stavranju Zajednice srpskih opština.

Pročitajte još:

Vučić je danas reagovao i na tu opasku, ali i poruku iz Brisela.

– Zadovoljan sam reagovanjem Evropske zajednice. Priština mora da ispuni svoje obaveze. Ako neće imaćemo odgovor i na to – zaključio je predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike