Predsednik se sastao sa izaslanikom kralja Bahreina: "Tek sada počinje razvijanje naše saradnje"

05.04.2021

15:28 >> 15:49

0

Autor: J.B.O.

Izaslanik kralja Bahreina se pre sastanka sa predsednikom u Palati Srbija sastao i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem

Predsednik se sastao sa izaslanikom kralja Bahreina: "Tek sada počinje razvijanje naše saradnje"
Copyright Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Vučić je posle sastanka rekao da mu je velika čast što je ugostio šeika Nasera bina Hamada Isu al Kalifu, i da se nada da će se njegovo visočanstvo osećati u Beogradu kao kod kuće.

Pročitajte još:

– Zadovoljni smo što ste tako brzo posle moje posete rešili da dođete u Srbiju. Mi smo vrlo brzo u Manami ostvarili poverenje, i zato mi je izuzetno drago. Mi smo se danas dogovorili da donesemo određene akte, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije, a kada dođe do posete kralja Bahreina potpisaćemo jedan sveobuhvatni državni sporazum – rekao je predsednik.

“Tek sada počinje razvijanje naše saradnje”

Vučić je rekao da će u naredna dva dana, koliko traje poseta, pokušati da urade što više sa predstavnicima Bahreina, i da će se truditi da uvećaju skromne brojeve trgovinske razmene.

– Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej – istakao je predsednik.

Tanjug/Rade Prelić

– Molim vas da se osećate kao kod svoje kuće, a što se Srbije tiče u nama ćete uvek imati bliskog prijatelja, koji će brinuti ne samo o sebi već i o vama – rekao je Vučić uvaženom gostu na kraju obraćanja.

Šeik Naser bin Hamad bin Isa al Kalifa je rekao da je počastvovan što predvodi uvaženu delegaciju, svega mesec dana nakon posete Vučića Manami.

Pozdravi od kralja

– Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici – rekao je šeik Naser.

On je istakao da naše dve zemlje teže održivom razvoju i prosperitetu, i da ova poseta još jednom podvlači značaj naših veza, koje će biti osnažene bilateralnim sporazumima.

– Gospodine predsedniče, njegovo veličanstvo je naložilo otvaranje ambasade Kraljevine Bahrein u Beogradu, što je Vaša Vlada prihvatila.Hvala vam na srdačnom pozivu i gostoprimstvu, i nadam se da ću narednih dana istražiti još malo vašu divnu zemlju – rekao je on.

Tanjug/Rade Prelić

Podsetimo, prestolonaslednika Bahreina, koji boravi u Srbiji u dvodnevnoj poseti, dočekala je ranije danas na aerodromu u Beogradu “Nikola Tesla” premijerka Ana Brnabić.

Izaslanik kralja Bahreina se pre sastanka sa predsednikom u Palati “Srbija” sastao i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Sutra, drugog dana posete u 10.00 sati predsednik Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa prisustvovaće prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici.

Vučić je sredinom marta boravio je u poseti bahreinskoj prestonici Manami. Kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i Aleksandar Vučić tada su ocenili da su razgovori koje su vodili bili od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike