Marija je slobodna: Ukinuta poternica za ćerkom Slobodana Miloševića

05.04.2021

20:45 >> 23:57

0

Autor: M. I.

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsednika poklopila se sa emitovanjem serije Porodica

Marija je slobodna: Ukinuta poternica za ćerkom Slobodana Miloševića
Screenshot

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića i Mirjane Marković, posle 20 godina ponovo može u Srbiju pošto je nastupila zastarelost postupka koji se protiv nje vodio zbog toga što je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu vile Mir, iz koje je izveden. Kako pišu mediji, iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je potvrđeno da je nastupila apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević.

Ignorisala sud

– Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda – objašnjava izvor.

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsednika poklopila se sa emitovanjem serije „Porodica“, u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

pročitajte još:

– Na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4.30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera „smit end veson“ ispalila više hitaca, a jedan je pogodio „audi“ iz kolone – objašnjava izvor kako je zaista izgledao trenutak kada je Slobodan Milošević krenuo u Centralni zatvor. Policija je istog dana kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu.

Kako piše Kurir, ona je neposredno posle pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala je da je pucala.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti