Oglasio se Vladimir Đukanović: Traži smenu Nebojše Stefanovića i kompletnog gradskog odbora SNS Beograd!

13.05.2021

16:53 >> 18:59

0

Autor: J.B.O.

Apsolutno sam za smenu kompletnog gradskog odbora SNS Beograd sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika gradskog odbora SNS Beograd!

Oglasio se Vladimir Đukanović: Traži smenu Nebojše Stefanovića i kompletnog gradskog odbora SNS Beograd!
Copyright Printscreen/YoouTube

Vladimir Đukanović, član Glavnog odbora SNS i narodni poslanik u Skupštini Srbije, oglasio se na društvenim mrežama. Podstaknut aferom prisluškivanja prdsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i time u kom smeru ide istraga protiv ekipe Veljka Belivuka i time ko je od članova SNS umešan u tu istu istragu, poručio je da bi smenio kompletan gradski odbor SNS Beograda sa predsednikom Nebojšom Stefanovićem na čelu.

– Pošto nisam član opštinskog odbora SNS Voždovac, kao što nisam ni član gradskog odbora SNS Beograd, ali sam član predsedništva i glavnog odbora stranke i ujedno sam narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije, imam potrebu kao neko ko voli svoju stranku i ko je u prvih 50 njenih osnivača, javno da se izjasnim da sam apsolutno za smenu kompletnog gradskog odnora SNS Beograd sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika gradskog odbora SNS Beograd – napisao je Vadimir Đukanović na društvenoj mreži.

Printscreen/Twitter

Đukanović nije ni ranije krio uverenje da sumnja da je “neko” iz vrha gradskog odboa SNS Beograd bio zadužen da obezbedi logistiku za delovanje kriminalne bande Velje Nevolje.

On se već preko društvenih mreža obraćao pedsedniku Srbije i predsedniku stranke SNS Aleksandru Vučiću, moleći ga da nešto učini.

– Predsedniče, da se ne lažemo više, istina je da banda Veljka Belivuka nije mogla da radi sve to što je radila a da nije imala ozbiljnu logistiku naših ljudi. Da, ljudi iz naše stranke – napisao je ranije Vladimir Đukanović.

Vučić je tada istakao da će se svi umešani ispitati.

– Mogu da vam kažem da sam siguran da će biti i više nego što je uobičajeno uhapšenih najviših nosilaca državne vlasti. Đuka će biti zadovoljan kad malo više pažnje bude na onome o čemu je on govorio – izjavio je u februaru predsednik Vučić u emisiji Hit tvit.

U međuvremenu, predsednik glavnog odbora SNS Beograd Nebojša Stefanović je bio pozvan u Više javno tužilaštvo kako bi dao izjavu o saznanjima koje ima povodom vraćanja blindiranog automobila najbližem saradniku Veljka Belivuka, Marku Miljkoviću.

U tužilaštvu je naveo da nema saznanja o tom slučaju, iako je advokat Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), Branislav Tapušković, izjavio da je Papić sve radio po nalogu Nebojše Stefanovića.

Printscreen/YoouTube

– Iznad njega bili su ministar Stefanović, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik SBPOK Ilija Hodoba. On nije mogao, sve i da je želeo, da naloži rukovodiocu beogradske policije Milenku Munižabi da nešto učini. On naprosto nije imao nadležnost da njima daje naredbe – rekao je Tapušković.

Svim ovim činjenicama je razočaran Vladimir Đukanović, kome nije prvi put da ukazuje na umešanost Nebojše Stefanovića u “intrigantne misije”.

On je već tražio smenu bivšeg ministra unutrašnjih poslova zbog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitajte još:

Govorio je da ceo slučaj ne bi mogao biti sproveden u delo bez znanja najviših rukovodilaca MUP Srbije.

Da li će apeli Vladimira Đukanovića biti uslišeni i da li će predsednik Srbije i stranke SNS odgovoriti na njegove molbe ostaje da se vidi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike