Otvoren konzulat Srbije u Plovdivu: Počasni konzul biće Anastasija Solakova

14.05.2021

12:47 >> 13:33

0

Ambasador Jović je istakao da je da je to prvi konzulat Srbije, koji je otvoren u Bugarskoj, a kojim će rukovoditi počasni konzul

Otvoren konzulat Srbije u Plovdivu: Počasni konzul biće Anastasija Solakova
Copyright Foto/sofia.mfa.gov.rs

U bugarskom gradu Plovdivu, zvanično je otvoren Konzulat Srbije, kojim će rukovoditi počasni konzul Anastasija Solakova.

Konzulat su u četvrtak otvorili ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović i gradonačelnik Plovdiva Zdravko Dimitrov, a u prisustvu zvaničnika bugarskih institucija, predstavnika opština, ambasadora i generalnih konzula akreditovanih u Bugarskoj.

Ambasador Jović je istakao da je da je to prvi konzulat Srbije, koji je otvoren u Bugarskoj, a kojim će rukovoditi počasni konzul, navodi se u saopštenju MSP.

Jović je rekao i da se početak rada konzulata dešava u trenutku kada Srbija i Bugarska beleže najviši stepen u razvoju odnosa u zajedničkoj modernoj istoriji.

Foto/sofia.mfa.gov.rs

Takođe, rekao je da je to dokaz čvrstog opredeljenja dve države da nastave u istom pravcu kako bi ojačale veze, pospešile saradnju i zajedničkim naporima doprinele stvaranju stabilnog, bezbednog i ekonomski prosperitetnog regiona.

Pročitajte još

Ocenio je da će rad i posvećeni angažman počasnog konzula doprineti razvoju i jačanju saradnje, pre svega u oblasti kulture i ekonomije.

Jović je preneo očekivanja da će prostorije konzulata biti dostupne svima, ne samo prijateljima iz sveta politike i biznisa, nego i “običnim” ljudima.

Foto/sofia.mfa.gov.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike