Vučić sa direktorom EPS-a i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare: Pitanje "zelene agende" najbitnije

28.05.2021

08:33 >> 08:59

0

Autor: A.S.

Detalji razgovora biće naknadno poznati

Vučić sa direktorom EPS-a i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare: Pitanje "zelene agende" najbitnije
Copyright Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa v.d. direktorom JP “Elektroprivreda Srbije” Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem.

Informacija o sastanku objavljena je, uz fotografije, na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je sa Grčićem i Rankovićem razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP „Elektroprivreda Srbije“, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

Predsednik je naglasio da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome – očuvanju životne sredine.

S druge strane, predsednik Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, navodi se u saopštenju. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Pročitajte još:

Ranković je preneo zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike