"Rekordna brzina, Vučić je ovde bio pre 12 dana": Premijer Češke ushićeno primio pošiljku iz Srbije (FOTO)

31.05.2021

19:00 >> 18:58

0

Autor: A. B.

Ta isporuka Univerzitetskoj bolnici u Pragu će ubrzati vakcinaciju u Češkoj za koju sada vlada interesovanje

"Rekordna brzina, Vučić je ovde bio pre 12 dana": Premijer Češke ushićeno primio pošiljku iz Srbije (FOTO)
Copyright TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Srbija je poslala u Češku poklon od 100.620 doza vakcine kompanije “Fajzer” koje je tokom posete Pragu sredinom maja obećao predsednik Aleksandar Vučić.

– Češki vojni avion upravo je preuzeo u Beogradu 100.620 doza vakcina Fajzer koje nam poklanja Srbija. Rekordno brza operacija. Možda se sećate: Vučić je bio ovde 19. maja, a za svega 12 dana uspeli smo da završimo stvar, uključujući tu i dozvolu “Fajzera”, saopštio je na Tviteru češki premijer Andrej Babiš.

Ta isporuka Univerzitetskoj bolnici u Pragu će ubrzati vakcinaciju u Češkoj za koju sada vlada interesovanje zbog letnjih odmora i popuštanja mera, dok epidemija jenjava – svega je po nekoliko stotina novozaraženih dnevno.

Češkoj su Austrija, Mađarska, Slovenija i Slovačka najavile da će solidarno iz svojih rezervi pokriti manjak od 70.000 vakcina kada su se te zemlje u aprilu zajedno pobunile protiv mehanizma podele dodatnih doza preparata „Fajzer“ u Evropskoj uniji.

Pročitajte još:

U Pragu je preneto da je premijerka Srbije Ana Brnabić prilikom ispraćaja pošiljke rekla u Beogradu da je to “ljudski, solidarni gest” Srbije koja je susedima do sada poklonila 102.190 vakcina, i najavila da se Srbija sprema da pošalje još po 10.000 doza vakcina Crnoj Gori, Kantonu Sarajevo i Republici Srpskoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike