Darko Mladić pred presudu ocu: Nije razmišljao da Hag visi nad "našim vojnicima kao Damoklov mač"

08.06.2021

09:48

0

Videćemo kako će ovo na njega da utiče, obično kaže kada je najteže on je najbolji, ističe njegov sin

Darko Mladić pred presudu ocu: Nije razmišljao da Hag visi nad "našim vojnicima kao Damoklov mač"
Copyright Darko Mladić, printscreen TV Prva

Danas je izricanje drugostepene presude Ratku Mladiću, a njegov sin Darko kazao je u razgovoru za TV Prva da se poslednji put čuo sa ocem juče popodne, a poslednji put ga je video u januaru 2020.

“Čujemo se skoro svaki dan. Zdravstveno je dosta loše… Uopšte nije dobro… Bio je loše i kada je prebačen pre deset godina… Imao je razne krize, moždane udare, srčane udare, bio je na granici da umre, ali nekako je uspevao da se izvuče. Psihički je dobar, može da razgovara, malo sporije priča, ali jako brzo izgubi snagu, pa mora da odmori. Videćemo kako će ovo na njega da utiče, obično kaže kada je najteže on je najbolji”, kazao je Darko Mladić za TV Prva.

On je istakao da medicinska služba krije njegovo stanje, te da su uz velike muke uspeli da dovedu ekipu ruskih i srpskih lekara. Kaže da je to više bila poseta, nego pregled.

“To je farsa da nezavisni lekari utvrde kako je njegovo stanje. Dokumenta su nam davali na kašičicu. Tek kada je Rusija u Savetu bezbednosti insistirala, dali su set dokumenata koji su pokazali da nije bio adekvatno lečen… Saznali smo od njega da je imao dve ozbiljnije krize, a u izveštaju stoji samo da mu je skočio pritisak, a da je sve ostalo u redu”, naveo je Mladićev sin.

pročitajte još

On je istakao da general Mladić jedva čeka da se vidimo.

“On je rekao da ne brinemo. Kako god bude”, kazao je Mladić.

Darko ističe da general Mladić nije razmišljao da Hag visi nad “našim vojnicima kao Damoklov mač”.

“On se nije obazirao. Njemu su stizale poruke da ako ne bude kooperativan, završiće u Hagu. On je mislio da ono što radi da radi u interesu naroda, a to je odbrana naroda. Njemu je bio zadatak da obezbedi mir za srpski narod uprkos ucenama, ratnim dejstvima… Bio je svestan šta to znači, ali to nije uticalo na njegove odluke dok je odlučivao”, kazao je Darko Mladić.

Advokat Branko Lukić kazao je da ranija presuda neshvatljiva i istakao da nema stvari na koje nisu imali prigovor, kada je reč o odluci Haškog tribunala. Kaže da im ne odgovara ponavljanje suđenja.

Istakao je da su dokazali da general Mladić nije kriv.

“Tužilaštvo izvodi svedoka koji kaže da Mladić nije kriv… Ukoliko bude odlučivala politika, znate šta nas čeka”, istakao je Lukić i istakao da lekari u Hagu imaju tonike koji mu poboljšaju stanje, ali onda dejstvo splasne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike