Predstavnik Rusije očitao lekciju u SB UN: Srbe ste osudili za sve, a druge zločine zataškavate

08.06.2021

20:08 >> 21:00

0

Predstavnik Rusije na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija je sarkastično primetio entuzijazam kada se priča o osuđivanju Srba

Predstavnik Rusije očitao lekciju u SB UN: Srbe ste osudili za sve, a druge zločine zataškavate
Copyright rts printscreen

Predstavnik Rusije na sednici SB UN izjavio je večeras da Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu nije institucija pomirenja u raznolikoj zajednici, jer presude nisu bile fer i jer je jedna strana optužena za sve, a svi drugi zločini drugih strana su zataškani.

On je kazao da se to sada ponavlja i da se Mehanizam do sada ponašao kao oruđe osvete, a ne pravde.

“Da li je iko pozvan na odgovornost zbog masovnih bombardovanja civilnih meta, uključujući i grad Beograd i druge velike gradove, za ubistvo i ranjavanje hiljada civila, uključujući i novinare beogradske televizije i kineske ambasade”, upitao je tokom svog obraćanja predstavnik Rusije u Savetu bezbednosti.

Pročitajte još:

Istovremeno, on je upitao i zbog čega je Međunarodni tribunal “ostao slep i gluv za određene zločine” i “zašto je okrenuo glavu pred očiglednim zločinima kosovskih Albanaca i njihove slučajeve rešava specijalni sud na Kosovu”.

Kako je rekao, predsednik suda Karmelo Ađijus je podržao prebacivanje Karadžića u Veliku Britaniju, iako je to urađeno uprkos protivljenju Karadžića i advokata, jer su tamo životi Srba ugroženi.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike