Anđelković za 24sedam: Sud u Hagu je stvoren da bi pravdao NATO koji je izazvao rat na Balkanu

09.06.2021

16:10 >> 20:21

0

Kako za 24sedam ističe politički analitičar Dragomir Anđelković, čitav Mehanizam ima geopolitičku pozadinu

Anđelković za 24sedam: Sud u Hagu je stvoren da bi pravdao NATO koji je izazvao rat na Balkanu
Dragomir Anđelković, Happy TV printscreen

U istom danu, slučajno ili ne, Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je pravosnažnu presudu ratnom komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i održana je sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o radu tog Mehanizma.

Na sednici su se čule kritike Srbije zbog toga što nije izručila Petra Jojića i Vjericu Radetu, zbog navodnog nepoštovanja Haškog tribunala.

Generalu Mladiću je izrečena kazna doživotnog zatvora, čime je potvrđena prvostepena presuda.

Kako za 24sedam ističe politički analitičar Dragomir Anđelković, čitav Mehanizam ima geopolitičku pozadinu.

“On je i stvoren da bi pravdao NATO koji je izazvao rat na Balkanu, da bi pravdao biografije u regionu i da bi zapad vršio pritisak na Srbiju. Ovo je pokušaj da se nastavi pritisak. Srbija je poboljšala sliku u svetu i sada je njihova misija da je satanizuju”, kaže Anđelković.

Ocenjuje da je jasno bilo da će Mladić biti ponovo osuđen.

“U to nije bilo dileme. Momenat je izabran planski da bi pritisak bio maksimalan na Beograd. Nije baš juče slučajno izrečena. Radi se o kompleksnoj igri, koju je i Rusija prozrela”, dodaje Anđelković za 24sedam.

pročitajte još

Kada je reč o predstavniku Hrvatske na sednici SB UN, čiji je govor bio prožet mržnjom prema Srbima, koje je u jednom trenutku nazvao i – đavolima, Anđelković kaže: “Hrvatska postupa po principu drž`te lopova, a sama je lopov, sproveli su najveće etničko čišćenje, ali moraju da nekog drugog optužuju”.

Kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, koji je zakazan za 15. jun u Briselu, Anđelković poručuje da je jedini mogući dijalog da se sprovede Briselski sporazum…

“Kada Albanci isporuče ono što su nam dužni možemo da pričamo o dijalogu”, poručuje Anđelković.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam