Vulin: Znamo ko je prisluškivao predsednika Vučića

14.06.2021

07:30 >> 11:23

0

Autor: J.S.J.

Ministar Ačeksandar Vulin je rekao da su ti podaci dostavljeni tužilaštvu i da se očekuje da ono da kvalifikaciju dela

Vulin: Znamo ko je prisluškivao predsednika Vučića
Ministar odbrane Aleksandar Vulin Tanjug/Tara Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je poznato ime i prezime pojedinca koji je naredio da se prisluškuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Postoji ime čoveka koji je razvio sistem prisluškivanja Aleksandra Vučića. I mi to ime znamo – rekao je Vulin za današnju “Politiku”, navodeći da se zna kome su nošeni izveštaji i ko je to naredio.

Vulin je rekao da su ti podaci dostavljeni tužilaštvu i da se očekuje da ono da kvalifikaciju dela. Naveo je da će to ime biti poznato javnosti kada tužilaštvo bude podiglo optužnicu.

Na pitanje ko je toliko hrabar da prisluškuje predsednika, Vučih je odgovorio da nije siguran da je to pitanje hrabrosti, ali da je to trajalo godinu dana i da je bilo dovoljno vremena da se te mere eksploatišu i da se učini sve što je trebalo.

Govoreći o zabrinutosti za život predsednika Vučića, Vulin je istakao da se, kada se sukobljavate sa mafijom i sa velikim silama u političkom smislu, uvek mora očekivati da će njihov odgovor biti težak, a da može biti i fatalan.

-Ako ”kavački klan” raspolaže stotinama miliona evra, zašto mislite da se u odbrani tog novca neće potrošiti još koji milion da bi se likvidirao onaj koji vodi borbu protiv mafije?-zapitao je Vulin.

On je ukazao da je Radoje Zvicer, vođa tzv. kavačkog klana sada u bekstvu i da ogroman novac koji ima sada služi samo za osvetu. “Naravno da će ići na onog koji je najodgovorniji za to. Ako ubijete Vučića, vi izazivate temeljnu političku nestabilnost unutar Srbije, mogućnost političkih sukoba”, istakao je Vulin i ukazao da to znači političku nestabilnost Balkana.

Vulin je naveo da Vučih jako težak čovek za saradnju kada je reč o njegovoj ličnoj bezbednosti i da stalno govori da hoće da priča sa ljudima i da ga neće odvojiti od naroda.

Ministar je naveo da su prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji postojale operativne informacije da nešto može da se desi i da je Vučiću predlagano da događaj bude odložen, ali da on nije hteo da čuje za to.

Pročitajte još

“On je takav, ne obazire se previše, navikao je da prima udrace i mnogo više brine za porodicu, kao i svaki otac, brat, sin. A oni to znaju, gde ga najviše boli”, rekao je Vulin.

On je naglasio da se to ne radi zbog Vučića, već zbog politike stabilnosti čiji je on nosilac u Srbiji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak u vezi navoda o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića još 15. decembra prošle godine i naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova da u vezi sa tim prikupi potrebna obaveštenja.

Zahtev je dopunjen dana 14. januara ove godine.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti