Oglasio se Borelj pred sam sastanak u Briselu: Dijalog nije lak, ali je put ka EU za obe strane!

15.06.2021

07:17 >> 10:22

0

Autor: J.B.O.

Naglasio je da se nastavak dijaloga odvija baš u trenutku posete američkog predsednika Džoa Bajdena EU

Oglasio se Borelj pred sam sastanak u Briselu: Dijalog nije lak, ali je put ka EU za obe strane!
Žozep Borelj - Copyright Žozep Borelj, ec.europa.eu

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dve strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posete američkog predsednika Džoa Bajdena Evropskoj uniji.

– Zadovoljstvo je čekati u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Podstičem obe strane da nastave dijalog bez odlaganja i da se usredsrede na rezultate uprkos svim poteskoćama. Dijalog neće biti lak, ali proces je neophodan za ljude na Kosovu i u Srbiji – rekao je Borelj, prenosi Tanjug.

On je na konferenciji za mediji pre sastanka izrazio zadovoljstvo što se razgovori u dijalogu odvijaju u isto vreme kada se desavaju susreti EU sa američkim predsednikom Džo Bajdenom.

Pročitajte još:

– Danas ćemo zajedno sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lačakom organizovati novi sastanak na visokom nivou u dijalogu Beograda i Prištine. Srećan sam sto se to desava u isto vreme kada se EU sastaje sa američkim predsednikom Džo Bajdenom – naglasio je evropski zvaničnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike