"Država veruje u mlade ljude": Vučić dodelio ugovore o zapošljavanju mladim diplomcima! (FOTO)

24.06.2021

11:40 >> 11:41

0

Autor: J.B.O.

Predsednik je diplomcima čestitao što su, uz veliki trud postali lekari i medicinski tehničari

"Država veruje u mlade ljude": Vučić dodelio ugovore o zapošljavanju mladim diplomcima! (FOTO)
Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Predsednik Srbije je dodelio ugovore najboljim diplomcima: Milica Đorđević – Kragujevac, Dušan Milošević – Prokuplje, Teodora Dražić – Novi Sad, Maša Rapajić – Novi Sad, Vukan Ivanović – Beograd, Nataša Dukuljev – Beograd, Željko Ivošević – Kragujevac, Anđela Đokić – Kragujevac, Kristina Janković – Niš, Milica Živanović – Niš, Aleksandra Milenković – Priština, Edin Mehmedi – Kosovska Mitrovica.

Predsednik je diplomcima čestitao što su, uz veliki trud postali lekari i medicinski tehničari.

– Vi ste odgovornost pokazali ranije i više, ali današnji dan je važan, ne samo za nas, jer vidimo da imamo zagrantovanu budćnost zdravstvenog sistema, već i za vas. Kada država nešto ovako uradi, to nameće još jednu obavezu. To je odnos poštovanja prema državi – kazao je Vučić.

Printscreen/Pink

On je naveo da je kao student primao stipendije, a to je “prihvatio kao ogroman poklon” i “trudio se da pokaže poštovanje.

– Vaša odgovornost je ogromna, a posla ćete imati sve više. Danas je odgovornost na lekaru i medicinskim tehničarima veća nego ikada. Imaćemo druge viruse, imaćemo mnogo drugih problema. Zdravstvo postaje jedna od četiri najvažnije stvari u svakoj državi. Zdravstvo je jedna od četiri noge one stolice koja se zove država – naveo je Vučić i dodao:

– Pokazali smo veliku borbenost, divnim lekarima i to nije kurtoazno rečeno. Ne glumimo da smo zahvalni što nam spašavaju živote. Trudio sam se da pomognemo koliko je god moguće, i koliko država može da pomogne.

Printscreen/Pink

Kako je istakao, “uloga lekara nikada nije bila veća i zato je važno da imamo univgerzitete i škole koji su u stanju da školuju najodgovornije”.

Naveo je da “oni koji predstavljaju budućnost naše zemlje”.

Kako je rekao predsednik, pokazalo se da “kada je naježe stanje, državno zdravstvo rešava sve probleme”.

Predsednik je rekao da su plate sve veće i veće i da je država sve ozbiljnija i finansijski stabilnija.

Pročitajte još:

– Zato neću da učestvujem u ukidanju državnog zdravstva, već da ga jačamo i da imate još veća primanja.

Predsednik je mladim ljudima rekao da “država računa na njih i veruje u njih”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi