Kurtiju okreću leđa u Prištini: "Zašto ste lagali o vakcinaciji, da li ste za zajednice?"

24.06.2021

14:30 >> 17:02

0

Sednicu skupštine obeležio je i sukob bivšeg i sadašnjeg ministra zdravlja koji su jedan drugog prozivali zbog lošeg rada

Kurtiju okreću leđa u Prištini: "Zašto ste lagali o vakcinaciji, da li ste za zajednice?"
Kurti i Haradinaj u klinču - Copyright Profimedia

Današnju sednicu Skupštine u Prištini, na kojoj je trebalo da se raspravlja javnoj administraciji, medijskom i regionalnom razvoju, kao i o smeni pet članova Nezavisnog nadzornog odbora za državnu službu, obeležile su kritike opozicije na račun kabineta premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija.

Lider Alijanse za budućnost tzv. Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da od Kurtija zahteva da prekine obmanu u vezi s dijalogom s Beogradom, navodeći da mora da bude precizniji kada se o tome radi, prenosi Koha.

– Moje pitanje Kurtiju je da li je protiv ZSO, jer ponekad čujemo da premijer govori o više zajednica. Da li ste za ili protiv zajednice. Šta mislite kada pominjete geografsku zajednicu – pitao je Haradinaj.

Pročitajte još:

Poslanik Demokratske partije tzv. Kosova Bekim Hadžiju optužio je ministra zdravlja privremenih institucija Arbena Vitija da laže građane u vezi sa masovnom vakcinacijom.

– Ministarstvo ima na lageru manje od 12.000 vakcina. Zašto nemamo Fajzerove vakcine. Zašto ste lagali građane o masovnoj vakcinaciji. Kako može da se izračuna vakcinacija kada ugovorene vakcine nisu dovoljne za vakcinaciju 60 odsto stanovništva – upitao je Hadžiju.

Poslanik Alijanse za budućnost tzv. Kosova Pal Lekaj rekao je da Srbi na severu i dalje ne plaćaju račune za električnu energiju, kao i da operateri KESCO i KOST ne mogu da provere tačna dugovanja.

– Možemo li znati koje su tačke energetskog sporazuma koji još uvek nije primenjen, da li je postupak licenciranja kompanije elektro-sever završen i zašto su na severu povećani troškovi električne energije – pitao je Lekaj ministarku ekonomije Artane Rizvanoli.

Rizvanoli je odgovorila da je prioritet da se obezbedi da svaki građanin snosi odgovornost i plaća električnu energiju koju troši i da se radi na tome da do toga i dođe.

Sednicu skupštine obeležio je i sukob bivšeg i sadašnjeg ministra zdravlja Armenda Zemaja i Arbena Vitija koji su jedan drugog prozivali zbog lošeg rada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike