Ko noću hara, uništava imovinu, lomi zastave SPC, ispisuje OVK grafite: Gračanica traži zaštitu

11.07.2021

14:45 >> 15:40

0

Policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro, a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima

Ko noću hara, uništava imovinu, lomi zastave SPC, ispisuje OVK grafite: Gračanica traži zaštitu
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Opština Gračanica podnela je prijavu zbog uništavanja javne imovine protiv N.N. izvršilaca koji su tokom noći crnim sprejem prefarbali tablu sa natpisom Gračanica na regionalnom putu Priština- Gnjilane.

Predsednik opštine Srđan Popović kaže da je Kosovska policija time što nije otkrila izvršioce ranijih incidenata otvorila prostor da se nastavi sa provokacijama srpskog stanovništva.

Opština Gračanica podnela je prijavu zbog uništavanja imovine nakon što su meštani jutros prijavili da je na izlazu iz Gračanice crnim sprejem prefarbana tabla s nazivom mesta, a Popović kaže da je nedopustivo da se i dalje ne zna ko u poslednjih mesec dana u kontinuitetu tokom noći uništava javnu imovinu i unosi nemir među srpsko stanovništvo.

pročitajte još

-Ovo je četvrti incident na teritoriji naše opštine za manje od mesec dana. Mi i dalje ne znamo ko konstantno hara opštinom tokom noći uništavajući javnu imovinu, lomi zastave srpske pravoslavne crkve i ispisuje grafite sa parolama OVK. Policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro, a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima, kaže Popović.

Navodi i da je natpis Gračanica prefarban na mestu koje je veoma blizu onom gde je pre nekoliko meseci postavljen bilbord sa natpisom “Sloboda ima ime UČK” na ulazu u Kišnicu, gde, kako navodi, u stalnom strahu živi desetak preostalih srpskih porodica. Popović kaže i da je pre nedelju dana zatražio pojačane patrole KFOR-a i pojačan rad policije kako bi srpsko stanovništvo bilo bolje zaštićeno, ali dodaje da se uprkos apelima incidenti i provokacije nastavljaju.

Predsednik opštine Gračanica još jednom je apelovao na policiju da odgovorno radi svoj posao, a na KFOR da pojača patrole na teritoriji opštine Gračanica, navedeno je u saopštenju opštine Gračanica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike