Epilog drame u Dečanima: Trovanje vodom namerno?

12.07.2021

17:00 >> 18:35

0

Autor: Nikola A.

Preduzete sve mere kako bi se pronašao uzrok

Epilog drame u Dečanima: Trovanje vodom namerno?
Copyright Manastir Visoki Dečani Profimedia

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj izjavio je danas da se drugi put za mesec dana dešava trovanje vodom, što dovodi do sumnje da je ono možda namerno, ali napominje da to ipak moraju da potvrde nadležni organi.

Čak 823 osobe primljene su od subote u Centar za medicinsku zaštitu u Dečanima sa simptomima trovanja pijaćom vodom, a Ramosaj je kaže da su u početku sumnjali da je reč o sezonskoj bolesti, ali da se, usled povećanja broja pacijenata, došlo do pretpostavke da je razlog voda.

Pročitajte još:

On je, kako prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Koha ditore, naglasio da su preduzete sve mere kako bi se pronašao uzrok trovanja.

U vezi sa ovim slučajem, RKV “Hidrodrini” u Dečanu izdao je obaveštenje da stanovnici nekoliko sela u toj opštini ne konzumiraju vodu do sledećeg obaveštenja.

– Voda koju 10 sela koristi preko istih cevi ne sme da se koristiti. Pozvali smo tužilaštvo, policiju, RVC Hidrodrini da istraže situaciju. Do sada su prvi rezultati pokazali da je voda bila hemijski čista, ali moramo sačekati biološku analizu iz laboratorije koja se očekuje u večernjim satima. Zatim mora da se uradi dodatna ekspertiza kako bi se tačno znalo šta se dogodilo. Laboratorija će dati tačan odgovor – rekao je Ramosaj, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Ukoliko se dokaže da je bilo trovanja vodom, Ramosaj je najavio da će se preduzeti zakonske i administrativne mere protiv vodovoda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike