Dačić na obeležavanju 31 godine od osnivanja SPS: Pobedićemo neprijatelje naše zemlje, nemamo ozbiljnu altrnativu

17.07.2021

12:30

0

Autor: M. I.

Dačić je na skupu u sedištu stranke istakao da njihovi politički partneri Aleksandar Vučić, SNS i njihova lista

Dačić na obeležavanju 31 godine od osnivanja SPS: Pobedićemo neprijatelje naše zemlje, nemamo ozbiljnu altrnativu
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je danas na obeležavanju 31 godine od osnivanja te stranke da će socijalisti zajedno sa partnerima iz Srpske napredne stranke, u raznim modalitetima o kojima će, kako je rekao, tek razgovarati, pobediti sve neprijatelje zemlje i naroda na sledećim izborima.

Dačić je na skupu u sedištu stranke istakao da njihovi politički partneri Aleksandar Vučić, SNS i njihova lista u svim predstojećim bitkama mogu da računaju na SPS.

pročitajte još:

On je istakao da su ideje SPS-a kao što su socijalna pravda, zaštita ugroženih i solidarnost potrebne Srbiji i da su zbog toga spremni da preuzmu još veću odgovornost za donošenje odluka.

– Mi pred građane i sada i uvek treba da izađemo sa potpuno čistom politikom, sa velikim očekivanjima da ćemo za tu politiku još jednom dobiti poverenje. Naši dosadašnji rezultati nam daju puno pravo da tražimo najviše – rekao je Dačić i ocenio da se današnja Srbija “kao nebo i zemlja” razlikuje od Srbije 2012. godine.

Tanjug/Tara Radovanović

Podsetio je da je tada SPS stupio u strateški savez sa naprednjacima i da to savezništvo u interesu Srbije traje i danas, navodeći da su socijalisti i pre 2012. godine tamo gde su mogli doprineli evropskom putu Srbije.

– Ja sam potpisao sporazum o viznoj liberalizaciji koja je omogućila građanima Srbije da putuju u EU. Gde god je ostvaren napredak tom cilju je služila SPS i tako će biti i ubuduće – poručio je Dačić.

On je rekao da će uskoro imati priliku da na izborima još jednom potvrde koliko su jaki i sposobni i da uvere građane da im daju poverenje, ističući da namerno ne kaže “poklone”, jer, kako kaže, poverenje se zaslužuje radom.

Tanjug/Tara Radovanović

– Mi u ovoj zemlji, nažalost, gotovo i nemamo opoziciju, jer je opozicija, barem jedan njen deo odlučila da nema zemlje. I nemamo nikakvu ozbiljnu alternativu, ideju osim one tajkunske da se vlast dograbi, a Srbija opljačka – rekao je Dačić.

Kako je dodao, nema nikoga ko može da odgovori na teška pitanja KiM, regiona, Evrope i sveta, kao što su, kako kaže, Vučić i on preuzeli odgovornost za potpisivanje Briselskog sporazuma i u svim ozbiljnim iskušenjima, od ekonomskih reformi do regionalnih pitanja koja su i dalje aktuelna.

– Imamo svoju snagu podršku, partnere sa kojima godinama sarađujemo zato što imamo zajedničku ideju i zajednički cilj, a to je da Srbiju učinimo još jačom i poštovanijom, a njenim građanima da damo sigurnost, bolje plate i penzije, deci predvidivu budhcnost – rekao je predsednik SPS.

Socijalisti, dodaje, traže da učestvuju u tom velikom zadatku zato što, kako kaže, znaju da donose dobre odluke i da prihvataju odgovornost.

Tanjug/Tara Radovanović

– Želimo da se pečat naše politike vidi u svakodnevnom životu. Tražimo još veću ulogu u kreiranju budućnosti Srbije – poručio je lider socijalista.

Dačić je rekao i da ne postoji starija politička tradicija u Srbiji od socijalističke, navodeći da su socijalisti “najstariji politički brend”.

– I u najtežim vremenima čuvali smo radna mesta, razni samozvani liberali i eksperti su pokušavali da omalovaže i unište naše nasleđe, ali je pitanje da li su veću štetu nanele bombe ili loše privatizacije – naveo je Dačić i dodao da su socijalisti bili izloženi progonu i klevetama, ali da su ostali da stoje postojano.

pročitajte još:

Dačić je povodom godišnjice rekao članovima da im čestita “31 godinu borbe za naše ljude i našu zemlju, naročito na svim budućim pobedama, jer te pobede su u interesu Srbije i srpskog naroda i svih građana”.

– Budite sigurni u njih zato što se borimo za pravdu, za jednakost i solidarnost – poručio je lider SPS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike