Tradicionalno prijateljstvo dve zemlje: Đurić izrazio zahvalnost Srbije Rusiji na podršci u međunarodnim organizacijama!

02.07.2024

18:03

0

Među temama razgovora bile su politička i bezbednosna situacija u regionu, funkcionisanje multilateralnih organizacija, kao i trenutni izazovi u svetu

Tradicionalno prijateljstvo dve zemlje: Đurić izrazio zahvalnost Srbije Rusiji na podršci u međunarodnim organizacijama!
Marko Đurić - Copyright Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom i tom prilikom iskazao zahvalnost Rusiji na doslednoj podršci po pitanju Kosova i Metohije, kao i u vezi sa drugim temama od državnog i nacionalnog značaja za Srbiju.

Đurić je konstatovao da između Srbije i Rusije i dva naroda postoji tradicionalno prijateljstvo i razumevanje i da se to reflektuje na spoljnopolitičke pozicije Srbije, koja, iako strateški opredeljena za punopravno članstvo u EU, nastoji da očuva i unapredi veze sa prijateljima i partnerima širom sveta, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. 

Među temama razgovora bile su politička i bezbednosna situacija u regionu, funkcionisanje multilateralnih organizacija, kao i trenutni izazovi u svetu, navedeno je u saopštenju. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike