Bosanski mediji pljuju, tajkunski Danas odmah prenosi! Novi koordinisani napad na Vučića zbog njegove pobede u UN

01.07.2024

12:31

0

Nakon što je izglasana sa 84 glasa, dok 109 zemalja nije dalo glas, sponzori ove Rezolucije su priznali da su izgubili od Vučića i Srbije

Bosanski mediji pljuju, tajkunski Danas odmah prenosi! Novi koordinisani napad na Vučića zbog njegove pobede u UN
Copyright Printscreen

Bosanski i opozicioni mediji u Srbiji očigledno ne mogu da se pomire sa krahom rezolucije o Srebrenici, pa je usledio novi koordinisani napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegove pobede u Ujedinjenim nacijama.

"Vučić još jednom pokazao zašto mu je Milošević beskrajno vjerovao kao ministru informisanja", glasi naslov na bosanskom portalu Klix.ba.

Facebook
 

Po starom receptu, ono što bosanci pišu, tajkunski mediji u vlasništvu Dragana Šolaka to brže-bolje prenose, te su tako jedva dočekali da još jednom pokušaju da ukaljaju ime i ugled Srbije i njenog predsednika Aleksandra vučića, dokazujući time samo da ne mogu da se pomire sa fijskom rezolucije o Srebrenici koja se dogodila na Generalnog skupštini Ujedinjenih nacija. 

Facebook
 

Podsetimo, 23. maja u Generalnoj Skupštini UN je usvojena sramna rezolucija o Srebrenici, ali je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koji su rezoluciju podržali. 19 zemalja, među kojima je i Srbija, je glasalo protiv ove srmane rezolucije i ostali su na strani pravde. 18 zemalja je potvrdilo da su zaista pravi prijatelji Srbije: 

Antigva i Barbuda, Belorusija, Kina, Komori, Kuba, Demokratska Republika Kongo, Severna Koreja, Dominikana, Eritrea, Esvatini, Grenada, Mađarska, Mali, Nikaragva, Ruska Federacija, Sao Tome i Principe, Nauru, Sirija i naravno Srbija.

Naime, nakon što je izglasana sa 84 glasa, dok 109 zemalja nije dalo glas, sponzori ove Rezolucije su priznali da su izgubili od Vučića i Srbije.

Zemlje koje su ostale uzdržane:

Alžir, Angola, Argentina, Jermenija, Bahami, Bahrein, Barbados, Benin, Butan, Bocvana, Brazil, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kongo, Obala Slonovače, Kipar, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gabon, Gruzija, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvineja, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Kazahstan, Kenija, Kiribati, Laos, Liban, Lesoto, Madagaskar, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Oman, Panama, Papu Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Filipini, Sveti Kits i Nevis, Sveta Lucija, Sveta Vinsent i Grenadini, Sejšeli, Slovačka, Solomonska ostrva, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad i Tobago, Tuvalu, Uganda, Ujedinjeni Arapski Emirati, Vijetnam. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike