Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u EU

26.06.2024

22:07

0

Treba da iskoristimo potencijal postepene integracije kako bismo ljudima doneli praktičnu korist - napisao je Mišel na svom nalogu na mreži X

Mišel nakon sastanka s Vučićem: Budućnost Srbije je u EU
Copyright TANJUG/TANJUG VIDEO

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je danas nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je budućnost Srbije i Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

- Plan rasta donosi stvarnu mogućnost za snažno ekonomsko približavanje Srbije i regiona Evropskoj uniji. Treba da iskoristimo potencijal postepene integracije kako bismo ljudima doneli praktičnu korist - napisao je Mišel na svom nalogu na mreži X.

Vučić je nakon sastanka saopštio da je sa Mišelom razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu, globalnim pitanjima.

TANJUG/TANJUG VIDEO
 

- Poručio sam da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je za isti posebno važno ispunjenje do sada postignutih dogovora, kao i obezbeđivanje dostojnog i bezbednog života za sve Srbe u južnoj pokrajini - poručio je Vučić.

On je naveo da su razgvorali i o perspektivama politike proširenja u svetlu rezultata nedavno održanih evropskih izbora i dodao da je ponovio da Srbija posvećeno radi na približavanju EU, ispunjavanju evropskih standarda, prvenstveno zarad boljeg života svojih građana i naglasio da će naša zemlja nastaviti da se usaglašava sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnog politikom EU, štiteći pritom svoje nacionalne interese.

- Zahvalio sam još jednom predsedniku Mišelu na podršci koju EU pruža Srbiji na njenom evropskom putu, posebno kroz Evropski plan rasta za Zapadni Balkan - naveo je Vučić. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike