Trampov zet Džared Kušner oduševljen srpskom prestonicom: Impresioniran sam živahnošću i razvojem Beograda! (FOTO)

21.06.2024

16:59

0

Beogradski talenti, finansijska stabilnost, infrastruktura i kvalitet života čine grad neverovatno uzbudljivom destinacijom, istakao je Trampov zet, Džared Kušner

Trampov zet Džared Kušner oduševljen srpskom prestonicom: Impresioniran sam živahnošću i razvojem Beograda! (FOTO)
Copyright Profimedia

Zet bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, Džared Kušner napisao je na Instagramu da je posetio Beograd i da je bio impresioniran živahnošću i razvojem grada.

On je objavio nova idejna rešenja o tome kako bi trebalo da izgleda kompleks Generalštaba.

Kušner je naveo zanimljive podatke o Srbiji, među kojima je i da je rast BDP-a Srbije od 4,7 odsto u prvom kvartalu ove godine bio najbrži rast BDP-a u evrozoni, da je turizam u Srbiji porastao za 79 odsto, da Beograd sada ima 22 restorana koje preporučuje Mišelin i da je domaćin Ekspoa 2027. godine. 

- Srbija je snažno podržala Izrael, posebno tokom ovog nedavnog sukoba - napisao je Kušner.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat će unaprediti Beograd na njegovom putu u veoma svetlu budućnost, uz odavanje počasti njegovoj prošlosti uključivanjem memorijalnog centra bombardovanju 1999. godine, zajedno sa muzejem koji će odati počast istoriji zgrade.

- Beogradski talenti, finansijska stabilnost, infrastruktura i kvalitet života čine grad neverovatno uzbudljivom destinacijom - istakao je Kušner i završio post rečju "Živeli!", na srpskom jeziku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu sa Džaredom Kušnerom, kome je, kako je rekao, sa ponosom pokazao naš glavni grad i izložio neke od planova za njegov još brži rast. 

Kako je Vučić objavio na instagram nalogu "budućnostsrbijeav", predstavio je Kušneru viziju Beograda kao svetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvek privlačio ljude iz svih krajeva sveta.

- Kušner je meni predstavio projekat za velelepni hotel u Beogradu koji će doprineti da naša prestonica postane centar ovog dela sveta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva sveta - objavio je Vučić uz sliku na kojoj su Kušner i on, u pratnji saradnika, na terasi Predsedništva Srbije.

- Takav Beograd želimo da ostavimo našim budućim generacijama - poručio je Vučić. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike