Vučić na ručku povodom završetka belgijskog predsedavanja Savetom Evropske Unije

18.06.2024

16:17

0

Vučić je u objavi na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" zahvalio Belgiji na zalaganju za proširenje EU i podršci Zapadnom Balkanu

Vučić na ručku povodom završetka belgijskog predsedavanja Savetom Evropske Unije
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ručku koji je ambasadorka Kraljevine Belgije Kati Bugenhout organizovala povodom završetka belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetom Evropske Unije.

Vučić je u objavi na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" zahvalio Belgiji na zalaganju za proširenje EU i podršci Zapadnom Balkanu.

 

 

- Danas smo sumirali utiske povodom belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetom EU, koje se odvijalo u trenucima mnogih previranja u Evropi i svetu. Hvala Belgiji na zalaganju za proširenje, prepoznavanju postignutih rezultata i podršci evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, a mi se nadamo da će Srbija uspeti da napravi nove korake u pogledu pridruživanja EU tokom predstojećeg mađarskog predsedavanja Savetom EU - napisao je Vučić.

On je zahvalio ambasadorki Bugenhout na priređenom ručku i prilici da sa ambasadorima država članica EU razmeni mišljenja "o svim izazovima sa kojima se susrećemo kako u regionu, tako i u celoj Evropi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike