Vučević zahvalio Meksiku na uzdržanom stavu o rezoluciji o Srebrenici (VIDEO/FOTO)

10.06.2024

13:31

0

Odnosi dve zemlje su prijateljski

Vučević zahvalio Meksiku na uzdržanom stavu o rezoluciji o Srebrenici (VIDEO/FOTO)
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević preneo je danas, u razgovoru sa ambasadorom Meksika u Beogradu Karlosom Feliksom, zahvalnost toj zemlji na uzdržanom stavu prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Premijer je istakao da ova rezolucija neće nikako doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda, saopšteno je iz Vlade.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Naglasio je da Srbija veoma ceni podršku Meksika po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Vučević je podvukao da potencijal za jačanje ekonomske saradnje, koja je zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, postoji u oblastima poljoprivrede i industrije.

Premijer je poručio da je Meksiko zemlja koju Srbija izuzetno ceni i da se, kao predsednik Vlade, raduje budućoj saradnji, kao i skorim posetama na visokom i najvišem nivou iz te zemlje, što će označiti dobar novi početak u bilateranim odnosima.

Feliks je rekao da su odnosi dve zemlje prijateljski i da ih povezuje iskrena podrška i preneo da Meksiko neće promeniti svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

On je čestitao predsedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću na preuzimanju nove funkcije i predao pismo čestitke predsednice Meksika Klaudije Šajnbaum.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike