Vučević: Nadam se da će auto-put Kuzmin - Rača biti završen do kraja godine

07.06.2024

17:45

0

Vučević je naveo da će se nastaviti sa infrastrukturnim radovima koji će sutra na Svesrpskom saboru dominirati kao tema

Vučević: Nadam se da će auto-put Kuzmin - Rača biti završen do kraja godine
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Premijer Miloš Vučević koji je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić dočekao zvaničnike iz Republike Spske, uoči sutrašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, na graničnom prelazu Sremska Rača, izjavio je danas da se nada da će do kraja godine biti završen kompletan auto-put od Kuzmina do Sremske rače.

To znači da imamo direktnu vezu auto-puta Beograd - Zagreb sa prelazom na Sremskoj Rači, rekao je Vučević i dodao da je važan i integrisani granični prelaz sa strane Srbije

"Mislim da je ovo veliki projekat koji će olakšati život građanima i nadam se da će naši turski partneri koji su angažovani na izvođenju radova zajedno sa kompanijama iz Srbije i RS poštovati rokove. Kao što ste čuli predstavnik kompanije je potvrdio da će do kraja godine biti završen auto-put od Kuzmina do Sremske Rače", rekao je Vučević novinarima u obilasku mosta na Savi.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ
 

Vučević je naveo da će se nastaviti sa infrastrukturnim radovima koji će sutra na Svesrpskom saboru dominirati kao tema.

"Treba da razgovaramo o stvarima koje mogu da poprave život ljudi, da pričamo o bezbednijim putevima, da ljudi imaju veće plate i penzije, da čuvamo naš kulturni idenitet i da čuvamo mir u regionu. Ne spremamo se ni za kakve sukobe već za zajedništvo", rekao je Vučević.

Delegacija Srpske i Srbije obišla je radove na mostu i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače koju gradi i finansira Srbija. Tako će auto-putem Beograd - Kuzmin - Rača, Republika Srpske i Srbija biti spojene auto-putem.

U obilasku je bio i ministar Goran Vesić koji je goste iz RS upoznao sa radovima koji se očekuju i koji su u toku.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike