Potvrda jedinstva i povezanosti! Petković i Arlov o Svesrpskom saboru

07.06.2024

12:45

0

Radi se o stvaranju neraskidivih veza među Srbima sa KiM i iz Republike Srpske

Potvrda jedinstva i povezanosti! Petković i Arlov o Svesrpskom saboru
Copyright TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, Milorad Arlovim istakli su danas značaj održavanja Svesrpskog sabora, zakazanog za subotu 8. juna, i naglasili da on predstavlja potvrdu jedinstva, povezanosti i saradnje srpskog naroda u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, ali i svuda gde Srbi žive.

- Naš narod posebno na Kosovu i Metohiji pamti koliko su srpska sabornost i sloga, kroz istoriju bili značajni i koliko su pomogli da iz najtežih situacija i izazova izađemo ojačani - istakao je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM
 

On je izrazio zahvalnost i pružio podršku radu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, naglasivši da se radi, ne samo o duboko humanim aktivnostima, već o stvaranju neraskidivih veza među Srbima sa KiM i iz Republike Srpske, naročito među decom i omladinom.

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov zahvalio je Petkoviću na podršci, izrazivši očekivanja da će saradnja Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Kancelarije za KiM biti nastavljena i u narednom periodu, značajnim inicijativama. U tom duhu, Arlov je uputio poziv predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju da 22. juna u Bratuncu prisustvuju tradicionalnoj manifestaciji "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koja će ugostiti više stotina mališana sa prostora južne srpske pokrajine. On je preneo direktoru Petkoviću da je Odbor iz humanitarnih sredstava u potpunosti izgradio veliki Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, namenjen deci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

- Svesrpski sabor će utrti put koji će nas voditi ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, na svim nivoima i zato je važno da se i sutra, kada se sabor održava, okupimo u što većem broju i pokažemo snagu našeg jedinstva, kao što to pokazujemo na prostoru Kosova i Metohije - zaključio je Arlov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike