Stigla pisma podrške predsedniku Srbije iz Republike Srpske: Izađite 2. juna na izbore i podržite listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra"

30.05.2024

13:09

0

Autor: 24sedam

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović istakao je da je Srbija bila i biće predvodnik i motorni pogon svih država s prostora bivše Jugoslavije

Stigla pisma podrške predsedniku Srbije iz Republike Srpske: Izađite 2. juna na izbore i podržite listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra"
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Predsednici i načelnici opština iz RS, Novo Goražde, Čajniče, Foča, Berkovići i Ljubinje pozivaju ljude poreklom iz Republike Srpske da izađu 2. juna na izbore i podrže listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

Načelnica opštine Novo Goražde Mila Petković poručila je ova opština čvrsto podržava napore predsednika Vučića da zaštiti interese srpskog naroda.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Poštovani predsedniče Aleksandre Vučiću,

U ovom aktuelnom trenutku, kada se vodi odsudna bitka za osnovna prava, stabilnost, miran i dostojanstven život srpskog naroda u BiH, Republici Srpskoj, Srbiji, a posebno na zavetnom delu Srbije Kosovu i Metohiji, izražavamo čvrstu podršku opštine Novo Goražde Vašim naporima usmerenim na zaštiti interesa srpskog naroda sa obe strane Drine.

U Vašoj ljudskoj, institucionalnoj i pravnoj borbi za Republiku Srpsku i Srbiju, zaslužujete apsolutnu podršku srpskog naroda, jer ste u mnogobrojnim izazovima pokazali da iza Vaših reči i dela ostaje veliki trag.

Srpskom narodu sa područja Goražda koji je tokom ratnih devedesetih godina doživeo progon sa vekovnih ognjišta teško padaju pokušaji da nam se stavi žig genocidnog naroda. Naš narod okupljen oko opštine Novo Goražde i pored velikih ljudskih gubitaka, velikog broja raseljenih širom sveta, uništenih crkava, grobalja.... pruža ruku pomirenja našim komšijama bošnjacima uz poziv da svi poštujemo svačije žrtve i da mi nismo agresori, jer ovde živimo vekovima, o čemu svedoče mnogobrojni hramovi kao što je naša crkva Svetog Georgija, koja je izgrađena pre dolaska Osmanlija na ovo područje.  

Srpski narod goraždanskog kraja izražava punu podršku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za očuvanje prava i dostojanstva srpskog naroda.

Ovim putem, pozivam sve one koji vode poreklo iz opštine Goražde i Republike Srpske, a imaju pravo glasa u Srbiji, da na nedeljnim izborima 2. juna, u Srbiji podrže listu "Aleksandar Vučić-Srbija sutra".

Živela Republika Srpska i Srbija - piše u pismu podrške Petkovićeva. 

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović istakao je da je Srbija bila i biće predvodnik i motorni pogon svih država s prostora bivše Jugoslavije.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Vaša ekselencijo, predsedniče Republike Srbije, uvaženi gospodine Aleksandre Vučiću,

Decenije borbe našeg naroda nisu bile dovoljno da se oslobodimo malicioznih uticaja pojedinih centara moći. Degutantno je bilo gledati izaslanstva pojedinih država koje smo smatrali prijateljskim i bratskim kako su se stavile na sumnjivu stranu istorije i izglasavanjem tvz. rezolucije o Srebrenici produbili podele u BiH i šire. Pokušavaju se prebrojavati krvna zrnca, broj suza i oplakanih žrtava, svoditi računice i prikazivati nečije unesrećene više unesrećene od drugih.

Bili smo svedoci hrabre borbe Vašeg tima u lobiranju protiv tzv. rezolucije mesecima pre njenog izglasavanja, a i videli smo Vaš nastup u danu koji je samo zatalasao i povampirio neke duhove prošlosti.

Sve ovo što se dešava na međunarodnoj sceni u vezi s Kosmetom i Republikom Srpskom, kao i mnogobrojne međunarodne ucene i pritisci da se odreknemo sami sebe, neće u konačnici uroditi plodom, a da treba da se mi dogovoramo o rešenjima kao narodi u BiH - trebalo bi da shvate svi. To ste uvek i naglašavali - da priznajete dejtonsku Bosnu i Hercegovinu, sastavljenu od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Naš srpski narod želi mir i stabilnost i mi dobro znamo da mir, sloboda i stabilnost nemaju alternativu. Vi i predsednik RS Milorad Dodik imate čvrstu saradnju i činite sve da se taj mir i stabilnost očuvaju, mada neki drugi žele spinovanjem da to prikažu kao uzurpaciju napretka i razvoja ovog dela Balkana.

Drina jeste granica na karti, ali je ona kičma koja spaja dva krila jednog istog naroda. Zato su nas toliko pogodile i teško nam pale reči određenog broja političara iz Srbije na račun srpskog naroda iz RS kao neke provincije i građana nižeg reda.

Poštujući sve narode u BiH, i one iz reda konstitutivnih i reda manjinskih, i one svih vera i one koji nisu religiozni, i one koji nam dolaze u goste, kao načelnik pozivam sve načelnike i gradonačelnike da u svojim lokalnim zajednicama radimo na prosperitetu svih stanovnika, a Vama želim svako dobro od Boga i dajem punu podršku za miroljubivi kurs.

Srbija je bila, jeste i biće predvodnik i motorni pogon svih država s prostora bivše Jugoslavije.
Pozivam sve Fočanke, Fočake i narod Republike Srpske i Srbije s pravom glasa da izađu na predstojeće izbore i daju podršku predsedniku Vučiću i njegovoj listi.

Živeli mir, jedinstvo i sloboda - napisao je Vukadinović. 

I načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić ističe da cene Vučićevo mišljenje, pravilne procene, hrabrost i odlučnost i to što prenosi istinu o Srbiji i srpskom narodu.

- Poštovani predsedniče A. Vučiću,

Poznato nam je da u dužem periodu predvodite Srbiju putem stabilnog mira i ekonomskog i društvenog napretka, a svaki napredak Srbije prija srcu i duši i razumu nas u RS i širom srpskog sveta.

Poznato nam je da u ovom vremenu hrabro i odlučno vodite tešku političku borbu za koju smo mislili da je završena.

Želimo da znate da razumemo i visoko cenimo vaše poznavanje aktivne geopolitičke situacije i odnosa, posebno stanja i odnose u regionu pa i u RS i BiH.

Tanjug/Marko Đoković
 

Cenimo Vaše mišljenje, pravilne procene, hrabrost i odlučnost kojom svedočite i prenosite istinu o Srbiji i srpskom narodu. Ponosni smo na to prijateljstvo koje gradite i negujete.

Nas ovamo, Vaš primer napaja novom snagom i ponosom pa želimo da Vam uputimo iskrene izraze naše podrške poštovanja i zahvalnosti.

Nama u Ljubinju, koji smo sticajem poznatih istorijskih okolnosti ostali na rubu srpstva i pravoslavlja, potpuno je jasno da smo kao narod opet na udaru starih neprijatelja, iz vremena građanskog rata 90ih godina i iz dva svetska rata.

I kada smo bili sigurni da nas više nikakvim zlom ne mogu iznenaditi, oni su prevazišli sebe.

Hoće silom što ne ide pravom, hoće da našu krivicu što smo branili svoje pravo na život i opstanak na ognjištu dopišu sramnu etiketu genocida, sa posledicama koje se ne daju ni predvideti.

Zbog svega navedenog  pozivam sve Ljubinjce, Hercegovce i građana RS koji žive u Srbiji da podrže listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

S verom da jesmo i ostajemo na istoj strani, živela Srbija, živela Republike Srpska - piše Drapić. 

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović poručuje da svi Srbi iz RS sa nadom gledaju u napredak koji je Srbija napravila, smatrajući da će uz postignuti napredak i dalje uspešno biti zaštitnik svih Srba.

- Poštovani predsedniče,

U svoje lično ime i u ime građana Berkovića, ovim putem, želim da Vam pružim bezrezervnu podršku na predstojećim lokalnim izborima u  Republici Srbiji.

Ovim putem pozivam sve one koji vode poreklo iz opštine Berkovići, Hercegovine i Republike Srpske, a imaju pravo glasa u Srbiji, da na nedeljnim izborima 2. juna, u Srbiji podrže listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

Srbi iz Berkovića i Srbi iz Republike Srpske sa nadom gledaju u napredak koji je Srbija napravila, smatrajući da ćete uz postignuti napredak i dalje uspešno biti zaštitnik svih Srba, gde god oni živeli.

Primite bratske pozdrave iz srpske Hercegovine i naroda Berkovića - podvlači Abramović.

Načelnik opštine Goran Karadžić ističe da je uz jaku Srbiju, jaka i RS.

- Poštovani i uvaženi predsedniče Vučiću, 

Ovim putem, pre svega želim da Vam u ime naroda Čajniča i u svoje lično zahvalim za sve što ste uradili za celokupni srpski narod i za sve što i dalje činite za Srbiju, ali i RS uprkos brojnim pritiscima kojima smo svi zajedno izloženi.

Srpski narod je kroz istoriju uvek bio na strani pravde i demokratije boreći se isključivo za svoju slobodu, čast i čuvanje svojih ognjišta.

Srpskom narodu u RS je veoma važna podrška Srbije koja dosad nikada nije izostala i koju ste uvek nesebično pružali, a što doprinosi da se srpski narod i sa druge strane Drine oseća sigurno i stabilno. Ponosni smo štp se Srbija gradi i razvija i što je postala nezaobilazni faktor stabilnosti kako u regionu, tako i na međunarodnoj političkoj sceni. Svoju privrženost srpskom narodu RS ste dosad pokazali nebrojeno puta kroz realizaciju brojnih projekata u oblasti infrastrukture, saobraćaja, kulture i drugo, a sigurno smo da na tome neće stati. 

Nadamo se da će u narednom periodu građani Srbije i RS prepoznati Vaše rezultate i pružiti Vama i Vašim saradnicima punu podršku kako bi nastavili borbu za zaštiti uinteresa građana Srbije, jer uz jaku Srbiju jaka je i RS - podvlači Karadžić. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike