Đurić sa Vilanom: Srpski i jevrejski narod veže istorijska bliskost

28.05.2024

23:31

0

Uz zabrinutost u vezi sa aktuelnom situacijom u tom delu sveta, Đurić je izrazio i nadu da će se ratni sukob okončati u najkraćem roku

Đurić sa Vilanom: Srpski i jevrejski narod veže istorijska bliskost
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Šef srpske diplomatije Marko Đurić preneo je danas, u kurtoaznom susretu sa ambasadorom Izraela Jahelom Vilanom, posvećenost Srbije nastavku unapređenja dugogodišnjih odnosa sa Izraelom, saopšteno je iz Ministarstva spoljih poslova.

Zahvalivši na postavljanju Izraela po pitanju usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija prošle sedmice, ministar Đurić je naveo da srpski i jevrejski narod kroz istoriju veže istinska bliskost.

U cilju jačanja međusobnog razumevanja i zajedničkog sagledavanja mogućnosti za razvoj saradnje u oblastima od obostranog interesa, Đurić je ukazao da je Srbija spremna da radi na održavanju dinamike bilateralnog političkog dijaloga na različitim nivoima.

Pored konstatacije o političkom aspektu odnosa, šef srpske diplomatije izdvojio je ekonomiju kao izuzetno perspektivnu oblast, koja već godinama beleži uzlazni trend zahvaljujući stalnom rastu trgovinske razmene i značajnom prisustvu izraelskih investitora u našoj zemlji.

Uz zabrinutost u vezi sa aktuelnom situacijom u tom delu sveta, Đurić je izrazio i nadu da će se ratni sukob okončati u najkraćem roku, ponovivši tom prilikom stav Srbije koja je, Zajedničkom izjavom sa još 16 država potpisnica, apelovala na hitno oslobađanje talaca i njihov bezbedan povratak porodicama, dodaje se u saopštenju srpskog ministarstva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike