Risto Jovanović: Svako je važan, nebitno da li se on zvao Jusuf, Janko ili Marko

22.07.2021

09:28 >> 11:24

0

Autor: A.S.

Moramo voleti sve oko sebe, moramo se ujediniti

Risto Jovanović: Svako je važan, nebitno da li se on zvao Jusuf, Janko ili Marko
Copyright Risto Jovanović/Printscreen/Youtube/Dnevne novine Dan

Podgoričanin Risto Jovanović, koji je uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu, zahvalio se državi Crnoj Gori narodu što su mu, kako kaže, dali ljubav, podršku i mir.

Jovanoviću je porodica uplatila kauciju, nakon čega će, po presudi, moći da se uputi ka Podgorici.

Pročitajte još:

Jovanović je poručio da narod u Crnoj Gori treba da bude složan.

– Da za svakog našeg građanina se ovako zauzmemo, a ne samo za mene. Svako je važan, nebitno da li se on zvao Jusuf, Janko ili Marko. Svi treba da budemo za jednoga- dodao je Jovanović.

Istakao je da je sve ovo veliki nauk za narod.

– Moramo voleti sve oko sebe. Moramo se ujediniti, a ponosan sam na svoju Crnu Goru. Hvala mom sveštenstvu i mojoj Mitropoliji- dodao je Jovanović.

Njegova sestra Slavica Perazić kazala je da se Ambasada Crne Gore na Kosovu zauzela za Jovanovića.

– Hvala im na tome što su uradili sve što se tiče diplomatskih stvari oko Jovanovića. Neizmerno smo zahvalni Vladi Crne Gore i Ministarstvu spoljnih poslova. Imali smo ljudsku podršku od njih – dodala je ona.

Podsetimo, Jovanović, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog “izazivanja razdora i netrpeljivosti”, prihvatio je novčanu kaznu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju na pet godina, u zamenu za kaznu od šest meseci zatvora, na koliko je prethodno osuđen.

Pročitajte još:

Komentarišući presudu, Jovanovićeva supruga Teodora je kazala za Dnevne novine Dan da se “od njih drugo nije moglo ni očekivati”, te da nisu ni očekivali da će biti oslobođen optužbi koje nisu tačne.

Ona je navela da je porodica juče platila kaznu. Sud je u odluci naveo da je Risto Jovanović imao nameru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike