Dragan Crnogorac osudio rezoluciju UN o Srebrenici i podržao Vučića: Jedina nada za opstanak Srba je politika koju vodite

27.05.2024

10:54

0

Dodaje da srpski narod danas u ovim teškim međunarodnim prilikama mora ostati ujedinjeniji nego ikad

Dragan Crnogorac osudio rezoluciju UN o Srebrenici i podržao Vučića: Jedina nada za opstanak Srba je politika koju vodite
Copyright Printscreen/Youtube/Osjecka TV

Predsednik Saveza srpskih udruženja Hrvatske Dragan Crnogorac osudio je danas rezoluciju UN-a o Srebrenici koja ima za cilj da za zločin genocida osudi celi srpski narod.

- Sramotno je što su našem narodu probali da nametnu u UN-u pokrovitelji raznih genocida, mnogobrojnih zločina i njihovi sateliti. Istina je prava da je Srpski narod žrtva genocida u NDH, a etničko čišćenje Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine je nastavljeno krajem 20.veka. Ova nepravedna i neistinita rezolucija razara dušu svih Srba jer je samo nastavak politike koja treba da Srbe predstavi kao zločince i ako smo kao narod pretrpeli najveće žrtve u oba svetska rata i u građanskom ratu u Jugoslaviji. Zemlje koje su organizovale neke od najvećih zločina u istoriji civilizacije javljaju se kao pokrovitelji ove rezolucije. Zgroženi smo ali ne i iznenađeni kao srpska zajednica u Hrvatskoj glasanjem predstavnika Hrvatske, istakao je Dragan Crnogorac.

Kaže da najmanje što su mogli, uzevši u obzir sve zločine nad Srbima na teritoriji današnje Hrvatske, jeste da ostanu uzdržani.

- Ova rezolucija je novi pritisak na srpsku zajednicu u Hrvatskoj i sigurno će dodatno otežati položaj i prava koja kao Srbi imamo u Hrvatskoj. Politika današnje hrvatske Vlade tj. koalicioni sporazum partnera u Vladi je da ne sme ni jedan Srbin da ima ikakvu funkciju u Hrvatskoj. Od formiranja ove najnovije Vlade u Republici Hrvatskoj kao glavni zadatak je nametnut lov na preostale malobrojne Srbe u institucijama. Ovo je zvanična politika Vlade RH, a sa druge strane ta ista Vlada osuđuje naš narod za genocid što je sramno, ističe Crnogorac.

Dodaje da srpski narod danas u ovim teškim međunarodnim prilikama mora ostati ujedinjeniji nego ikad.

Tanjug/Marko Đoković
 

 

-Sretni smo i zadovoljni da imamo u našem narodu danas lidera kao što je predsednik Vučić koji je uspeo da odbrani naš narod na međunarodnoj sceni. Želimo da pružimo punu podršku rukovodstvu Srbije u borbi za sav srpski narod. Ovaj sramotan dokument od organizatora genocida nad našim narodom u Hrvatskoj ostaće dokaz da se politike nekih država nikad ne menjaju bez obzira ko ih danas vodio. Ovi potezi Vlade RH na čelu predsednikom Plenkovićom, korespondiraju sa dosadašnjom politikom koju ta Vlada vodi već punih 8 godina i to relativizacijom genocida nad Srbima na području RH, ozakonjenjem isticanja fašističkih, nacističkih i ustaških simbola, pozdrava i znamenja (mogli bi reći i da se ponose sa time). Jedina nada za zaštitu, opstanak, borbu i za međunarodno zagarantovana prava Srba (ono što nas je malo ostalo) jeste politika koju vodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i jedino u nju verujemo i za nju se zalažemo. Zato predsedniče Srbije, borite se gde god možete i za nas, mi ne samo da Vas podržavamo nego verujte da stojim sa Vama u prvom borbenom redu za istinu za koju postradaše naši preci, jer Srbi su pošten, častan i pravedan narod, koji nikada nikome nije želeo zlo, zaključio je Crnogorac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike