Vučević: Saradnja Srbije i Mađarske na najvišem nivou do sada

22.05.2024

13:13

0

Premijer je istakao da se ekonomska saradnja sa Mađarskom dinamično razvija

Vučević: Saradnja Srbije i Mađarske na najvišem nivou do sada
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske Jožefom Mađarom o nastavku saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa i tom prilikom naglasio da su odnosi ove dve zemlje dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji, zahvaljujući međusobnom razumevanju, poverenju i posvećenosti u jačanju partnerstva.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs
 

Premijer je istakao da se ekonomska saradnja sa Mađarskom dinamično razvija i da je poslednjih godina ostvarila rekordnu vrednost razmene, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučević je dodao da će veliki podstrek u narednom periodu za sveukupnu sradnju biti završetak brze pruge Beograd - Budimpešta, kao i izgradnja nafotovoda Mađarska - Srbija, koji bi trebalo da obezbedi veću energetsku bezbednost.

Predsednik Vlade je poručio da je za Srbiju od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona i dodao da je nacrt rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o Srebrenici osetljivo pitanje koje ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa u regionu.

Vučević je istakao da je položaj Srba ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i da u velikoj meri otežava život naših građana, ali i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine. Izrazio je zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs
 

Ambasador Mađar saglasio se sa srpskim premijerom da su politički i ekonomski odnosi dve zemalje na najvišoj tački i da je takođe uveren da će biti dodatno unapređeni u nizu drugih oblasti od zajedničkog interesa. Mađar je dodao da Srbija može da računa na čvrstu podršku Mađarske na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa za našu zemlju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike