Vulin nakon posete Rame Atini: Veliku Albaniju mogu da zaustave samo Srbi i Srpski svet, ali i Grci, dragi naši Grci, mislite o tome

13.05.2024

11:24

0

"Priznanje takozvanog Kosova od strane vlasti Grčke, pa i prijem Prištine u Savet Evrope bi bio nemerljiv doprinos Vlade Grčke i Dore Bakojani stvaranju Velike Albanije"

Vulin nakon posete Rame Atini: Veliku Albaniju mogu da zaustave samo Srbi i Srpski svet, ali i Grci, dragi naši Grci, mislite o tome
Aleksandar Vulin - Copyright M.M./ATAImages

- Kada sledeći put Vlada Grčke bude razmišljala o priznanju takozvanog Kosova,  neka se sete kako izgleda doček Edija Rame u sred Atine. Ono što Rama nije mogao da doživi u Tirani doživeo je u Atini. Priznanje takozvanog Kosova od strane vlasti Grčke, pa i prijem Prištine u Savet Evrope bi bio nemerljiv doprinos Vlade Grčke i Dore Bakojani stvaranju Velike Albanije. Veliku Albaniju mogu da zaustave samo Srbi i Srpski svet, ali i Grci, dragi naši Grci, mislite o tome", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagujući na održan skup u Atini albanske imigracije na kome se obratio premijer Albanije Edi Rama uprkos protivljenju grčkih vlasti.

Podsetimo, albanski premijer Edi Rama boravi u Grčkoj, gde je, bez saglasnosti grčkih vlasti, napravio miting za svoje pristalice u areni „Galaci” u Atini, a potom video sa događaja objavio na svojim društvenim mrežama.

Ovaj događaj, koji je izazvao nove tenzije u grčko-albanskim odnosima, Rama je okarakterisao kao privatnu posetu.

Na mitingu je naveo da su „Albanci u Atini postali ponos Albanije u ovom delu Evrope”.

„Vi ste najveći, najjači, najlepši dokaz ove veze sa milionima neraskidivih niti dva naroda. Nijedan vaš problem se ne razlikuje od bilo kojeg problema građana Albanije. Ni u jednom slučaju albanska država nije uskratila etničkim Grcima pravo na veru, jezik ili imovinu. Nikada im nije uskraćeno pravo glasa zbog porekla”, naveo je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike