Zvaničnici Republike Srpske čestitali Vučeviću: Snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane

02.05.2024

21:46

0

Stigle čestitke od Milorada Dodika, Željke Cvijanović, Nenada Stevandića i Radovana Viškovića

Zvaničnici Republike Srpske čestitali Vučeviću: Snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane
Miloš Vučević - Copyright Peđa Vučković

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su Milošu Vučeviću na izboru za predsednika Vlade Srbije.

- Čestitam Vučeviću izbor za predsednika Vlade Srbije, uveren da snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane - napisao je predsednik RS Milorad Dodik na svom Iks profilu.

On je naglasio da je siguran da će premijer Vučević svojim predanim radom nastaviti dalji snažan razvoj Srbije.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku Vučeviću ističući da je sigurna da će nastaviti da sprovodi suverenu, mudru i odgovornu nacionalnu politiku.

Peđa Vučković
 

- Povodom Vašeg izbora za predsednika Vlade Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke i izražavam uverenje da ćete ovu važnu funkciju, kao i sve prethodne, obavljati uspešno, odgovorno i posvećeno, u najboljem interesu države Srbije, a na dobrobit svih njenih građana - navela je Cvijanović.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je novoizabranom premijeru Srbije Milošu Vučeviću izbor na novu funkciju uveren u njegovu sposobnost na novoj dužnosti, prenosi RTRS.

- Čestitam Srbiji izbor premijera i nove Vlade - poručio je Stevandić.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Vučeviću u ime Vlade RS, i u svoje ime.

- Vlada Srbije je izborom Miloša Vučevića za njenog predsednika dobila snažnog i kompetentnog političara, koji će, siguran sam, nastaviti snažno razvijati Srbiju - ističe Višković.

Članovi nove Vlade Srbije, na čelu sa predsednikom Milošem Vučevićem, položili su danas svečanu zakletvu u Skupštini Srbije čime je počeo njihov četvorogodišnji mandat, a polaganju zakletve prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike