Đurđev: Vučević na čelu srpske Vlade u najtežem trenutku za državu

01.05.2024

15:12

0

Predsednik Srpske lige uveren je da će novi premijer, zajedno sa predsednikom države, uspešno voditi Srbiju kroz turbulentno vreme koje je pred nama

Đurđev: Vučević na čelu srpske Vlade u najtežem trenutku za državu
Miloš Vučević i Aleksandar Đurđev - Copyright Ministarstvo odbrane

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev govorio je o Milošu Vučeviću, novom mandataru Vlade Srbije i novim izazovima koji ga očekuju na ovoj funkciji.

- Mnogi su u prošlosti dobijali poverenje građana Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da obavljaju ministarsku dužnost, ali su samo retki uspeli da maksimalno zalaganje, trud i znanje pretoče u konkretne rezultate. To je, pre svih, bivši ministar odbrane i novi premijer Srbije Miloš Vučević, potom se istakao i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić- izjavio je Đurđev.

Prema njegovim rečima, Vučević je vodio kompleksno ministarstvo odbrane koje je po sistemu odvraćanja zaštitilo granice Srbije i njene građane, uključujući i Srbe na Kosovu i Metohiji, u veoma složenim i izazovnim geobezbednosnim okolnostima.

- Vučević je dao obećanje da, sve dok je on ministar odbrane, novog ,,Bljeska" i ,,Oluje" nad Srbima neće biti i to obećanje je ispunio. 

Predsednik Srpske lige uveren je da će novi premijer, zajedno sa predsednikom države, uspešno voditi Srbiju kroz turbulentno vreme koje je pred nama.

- Čeka nas borba protiv rezolucije o lažnom genocidu u Srebrenici i protiv prijema lažne države Kosovo u Savet Evrope, ali sam optimista da ćemo uspeti da se izborimo sa tim izazovima. Vučić i Vučević će, u tom smislu, biti odličan tandem, jer je Vučević jedini koji može da prati tempo koji je postavio predsednik države. Sa druge strane, očekujem da ministar Krkobabić punom parom nastavi putem kojim je krenuo i da ostvari jasno postavljeni cilj - da 30.000 mladih vrati u selo i spreči njegovo izumiranje. Već je uradio mnogo vrativši čak 10.000 mladih na selo i otvorivši preko hiljadu srpskih zadruga - podvukao je Đurđev.

Tanjug printscreen
 

Predsednik Srpske lige uveren je da će Vučević ispuniti glavne ciljeve ekspozea, a pre svih one koji se tiču političke nezavisnosti i vojne neutralnosti.

- On je jedan od retkih koji može pokucati na vrata Vašingtona, Moskve, Brisela ili Pekinga, a da mu se ta vrata otvore. Nama je to nasušno važno ne samo politički i bezbednosno, već i ekonomski. Izražavam nadu da će novi premijer obratiti posebnu pažnju na rast cena osnovnih životnih namirnica i negativne tržišne uticaje koji favorizuju krupni kapital i strana ulaganja, te dati sve od sebe da se u vreme ekonomskih izazova zaštite najsiromašniji i najranjivije društvene kategorije. Neophodno je da ministarstvo trgovine pojača kampanju pojeftinjenja strateških važnih proizvoda poput programa “Bolja cena” i pokaže solidarnost i socijalnu odgovornost. Građani Srbije moraju biti ispred multinacionalnih kompanija i banaka - zaključio je Đurđev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike