Hrvatima sada smeta i Vukan: Jutarnji list opleo po predsedniku Srbije, pa spomenuo i sina

25.07.2021

13:19 >> 17:32

0

Na ovo i ovakvo pisanje Jutarnjeg lista, reagovao je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin

Hrvatima sada smeta i Vukan: Jutarnji list opleo po predsedniku Srbije, pa spomenuo i sina
Copyright Aleksandar Vučić, Tanjug/AP/Darko Vojinović

Citirajući izjavu ministra policije Aleksandra Vulina da “Srpski svet vidi kao jedan politički i državni prostor, a da će biti ostvaren bez ispaljenog metka”, hrvatski Jutarnji list posvetio je autorski tekst optužbama na račun srpskog predsednika Aleksandra Vučića, iako se, što i spominju u svom tekstu, Vučić ogradio da je to rekao Vulin, a ne on.

To im nije smetalo da nastave sa napadima na predsednika Srbije da “čačka mečku” sa “srpskim svetom” koji nije ništa drugo nego tek šuplji eufemizam za politiku i projekat Velike Srbije, tvrdi Jutarnji list.

pročitajte još

I tu se ne zaustavljaju, već i u činjenici da je sinu dao ime Vukan vide neku zaveru.

Naime, tumači Jutarnji list da je Aleksandar Vučić sinu dao ime po najstarijem sinu Stefana Nemanje, začetniku dinastije Nemanjića, kome je podigao i “višemetarski spomenik” u centru Beograda.

-Vučić se želi nametnuti kao vožd “svih Srba u regionu”, koji bi zapravo sprovodili politiku Beograda, odnosno ne bi bili deo političkog života zemalja u kojima žive, nego instrumentalizovani za potrebe njegovog režima, ocenjuje Jutarnji list dodajući da bi Srbi u drugim državama poslužili kao pretnja, ucena i “moneta” za destabilizovanje susednih država kada god to Vučiću bude potrebno.

Na ovo i ovakvo pisanje Jutarnjeg lista, reagovao je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin koji ocenjuje da se medijska scena u Hrvatskoj gradi na mešavini kompleksa i mržnje prema Srbiji i Srbima.

Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, Tanjug/Jadranka Ilić

-Ako bismo bili prizemni, zlobni i glupi kao pisci tekstova u Jutarnjem listu, onda bi trebalo da tražimo progon svakog kuma i oca koji je svom sinu ili kumčetu dao ime Ante, Adolf, Andrija, Dinko, Jure, Miro, Franjo i svi drugi kojima smo zapamtili imena po ustaškim i nacističkim zločincima, navodi Vulin u saopštenju.

On podseća da je “Pavelić u vreme NDH donosio rasne zakone koji su imali zadatak da daju pravni osnov za istrebljenje Srba, te navodi da je to bilo u Hitlerovoj NDH, a da danas u Milanovićevoj i Plenkovićevoj Hrvatskoj, članici EU, Vučiću određuju koje će ime nadenuti svom sinu.

Kako navodi, Vučićev sin se zove Vukan i to govori da su mu otac i majka Srbi i da su mu dali lepo ime.

-Mogli su da mu daju i neko drugo ime, i dalje bi bili Srbi i dalje bi voleli svog sina, i dalje bi budale i kompleksaši iz Hrvatske politike i medija mrzeli Srbe, a posebno Vučića, jer je ojačao Srbiju, kaže Vulin uz poruku da “ako je nekome nejasno zašto je potrebno da Srbi zajedno odlučuju o svemu što im određuje postojanje, neka pročitaju kako Jutarnji list, bez osude ijednog državnika iz Hrvatske, napada Vučića što mu se sin zove Vukan.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike