Vučević o predstojećim izborima: Bojkot dela opozicije nije ništa drugo osim rašomonijada

30.04.2024

11:45

0

Vučević je pitao kako neko može da objasni okolnosti koje su dovele do toga da učestvujete negde, a negde ne učestvujete, a isti su uslovi

Vučević o predstojećim izborima: Bojkot dela opozicije nije ništa drugo osim rašomonijada
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Mandatar za izbor Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da priča dela opozicije o bojkotu izbora za njega nije ništa drugo osim rašomonijada i ocenio da to što neko bira gde će izaći, a gde neće ne znači ništa drugo osim da procenjuju gde bi možda mogli da pobede i gde mogu da kontrolišu svoje odbore.

- Za mene je zaista rašomonijada da sada nećete da učestvujete na izborima za grad Beograd, ali vaši opštinski odbori će da učestvuju na izborima za gradske opštine u Beogradu, a ne za izbore za Skupštinu grada Beograda. Neće za Skupštinu grada Beograda, ali hoće Novog Sada, Niša, Užica, Požarevca - rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara nakon sedice Predsedništva SNS na kojoj je predstavio imena članova buduće vlade.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Vučević je pitao kako neko može da objasni okolnosti koje su dovele do toga da učestvujete negde, a negde ne učestvujete, a isti su uslovi, ista je regulativa, iste su sva pravila i oko biračkog spiska i biračkih odbora, oko medija, sve je identično.

- To me dovodi samo do zaključka da neko procenjuje gde ne može pobediti, tu da učestvuje i pokušava sebe da abolira od odgovornosti za politički neuspeh, a tamo gde procenjuje ili ne može da zadrži kontrolu nad svojim odborima, što je sad već pitanje njihove unutrašnje političke organizacije, tamo to pušta - rekao je Vučević i naglasio da niko živ, pa ni on koji je svakodnevno u politici ne može da razume ko bojkotuje, ko ne bojkotuje.

Zato je, kako kaže, ocenio da će opozicija izaći na najveći broj birališta.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Podsetio je da koalicija oko SNS na lokalnom nivou nudi odgovornu politku.

- Nadam se da građani dobro razumeti da će, kako budu glasali 2. juna tako biti u gradovima i opštinama naredne četiri godine - naveo je Vučević i dodao da svi mogu da zamisle kako bi izgedalo kada njih 15 uđe u lokalne skupštine i počnu da dele feude.

Pobeda koalicije oko SNS, ako tako odluče građani, kako kaže, nije nikakva nagrada i nije trofej sa kojim treba se hvalimo.

- Nećemo se hvaliti brojem mandata ili procentima. Pobeda je naša obaveza. Naša obaveza je da slušamo građane, da vodimo računa o njihovim društvenim potrebama, o životnim potrebama, da pokažemo pažnju za svakog građanina, da pokažemo pažnju i razumevanje za probleme i izazove običnog čoveka. Tako da politika nije pobeda, već je dužnost - naveo je on.

Vučević je podsetio da su infrastrukturni projekti tu da bi građani živeli bolje, i naglasio da će EXPO biti novi motor koji treba da dovede do ekonomskog jačanja Srbije.

Sve što rade, kako kaže, rade da bi promenili socijalni, društveni ambijent da bi ljudi bili zadovoljni.

- To će biti naša ključna poruka u kampanji. A raduje nas velika politička konkurencija na lokalnom nivou i naravno raduje nas što su stvari vrlo jasne. Maske su pale.... Siguran sam da dolazi bolje vreme za Srbiju i za sve njene građane. I sada vam kažem, kako god građani i gde god građani budu glasali, za našu stranku će to biti svetinja. Mi ćemo priznati istog dana, iste večeri izborne rezultate - rekao je on.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike