Vulin se sastao sa Zubovom: Ruska Federacija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije

24.04.2024

20:07

0

General Zubov je istakao da su srpska i ruska policija zajedničkim snagama zabeležile izuzetne i značajne rezultate

Vulin se sastao sa Zubovom: Ruska Federacija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije
Aleksandar Vulin - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Aleksandar Vulin sastao se danas sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije Igorom Zubovom u okviru 12. Međunarodnog sastanka visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja u Sankt Peterburgu koji je priredio sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev. 

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije general Igor Nikolajevič Zubov istakao je u razgovoru sa Aleksandrom Vulinom da Ruska Federacija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije. 

General Zubov je istakao da su srpska i ruska policija zajedničkim snagama zabeležile izuzetne i značajne rezultate u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, sajber kriminala, kao i u borbi protiv trgovine narkoticima u periodu kada je Aleksandar Vulin obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, te da je ponosan na zajedničku saradnju i uspehe srpske i ruske policije. 

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije general Zubov izrazio je uverenje da će nastaviti saradnju sa Aleksandrom Vulinom u oblasti bezbednosti. 

Aleksandar Vulin je, takođe, imao uspešne razgovore i sa visokim rukovodiocima Federalne bezbednosne službe Ruske Federacije, čiji je direktor general armije Aleksandar Bortnikov ranije odlikovao Aleksandra Vulina visokim odlikovanjem - Ordenom za izuzetan profesionalizam i doprinos saradnji srpske i ruske službe.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike