Vučić sa ambasadorom UAE u UN o rezoluciji o Srebrenici

22.04.2024

23:04

0

Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici - rekao je Vučić

Vučić sa ambasadorom UAE u UN o rezoluciji o Srebrenici
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom Abušahabom pri Ujedinjenim nacijama o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom i istakao da Srbija ne negira zločin koji se dogodio u Srebrenici.

- Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može da dođe do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže - naveo je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav''.

On je dodao da je zamolio ambasadora Abušahaba da prenese predsedniku UAE Mohamedu bin Zajedu zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni.

- S druge strane, ukazao sam na licemerje predlagača Rezolucije koji na ovaj način žele da povećaju politički pritisak na Srbiju i srpski narod u celini, skrećući time pažnju sa flagrantnog kršenja svih principa međunarodnog prava i pravde, kao i prava Srba, pogotovo na Kosovu i Metohiji - poručio je predsednik Srbije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike