Vučević sa Rajfenštulom: Sponzori da povuku predlog rezolucije o Srebrenici

22.04.2024

15:18

0

Ministar odbrane je ukazao na to da će se podnošenjem rezolucije o Srebrenici produbiti podele unutar same Bosne i Hercegovine

Vučević sa Rajfenštulom: Sponzori da povuku predlog rezolucije o Srebrenici
Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i vojska Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas, u razgovoru sa izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savet Evrope Mihaelom Rajfenštulom u Beogradu, da Srbija traži da sponzori povuku predlog rezolucije o Srebrenici, o kojoj treba da se raspravlja u Generalnoj skupštini UN i time "doprinesu pomirenju u regionu".

Vučević je ukazao na to da će se podnošenjem rezolucije o Srebrenici produbiti podele unutar same Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da ne postoji konsenzus oko ovog "veoma osetljivog pitanja", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i vojska Srbije
 

On je podsetio da je Srbija javno osudila zločin u Srebrenici. Vučević je istakao i da glasanje za članstvo tzv Kosova u Savetu Evrope predstavlja opasan presedan i narušavanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao punopravne članice UN i Saveta Evrope, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Sagovornici su naglasili da su evrointegracija regiona i deeskalacija i stabilizacija bezbednosnih prilika zajednički interes.

Vučević je konstatovao da su bilateralni odnosi dve zemlje razvijeni i da ih karakteriše intenzivna saradnja na brojnim poljima. Srbija, kako je dodao, posebno ceni Nemačku kao veoma značajnog ekonomskog partnera. Rajfenštul se saglasio sa ocenom da je saradnja dve zemlje stabilna i preneo očekivanje da će se saradnja u budućnosti dodatno unaprediti.

On je, takođe, naglasio da je Srbija veoma važan partner Nemačke na Zapadnom Balkanu. Sagovornici su ocenili kao uspešnu posetu ministra odbrane Nemačke Borisa Pistorijusa Beogradu u februaru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike